i'm looking up for my star girl

Lokal tid: måndag 6 januari kl. 19.23
 
Vet inte hu många det är som egentligen läser bloggen men tänkte att jag, för att förbättra uppdateringen, kanske skulle ge er chansen att komma med förslag på inlägg, önskningar, frågor osv om det är något speciellt ni vill veta. Vet att jag har varit urusel på att uppdatera om småsaker så om det är något ni undrar över är det bara att kommentera eller ställa en fråga på bloggsvar eller liknande. Detta gäller givetvis inte bara nu, ni kan ställa frågor och annat när ni vill. Då var det sagt, nu tillbaka till Chuck!
Publicerat den / Ett år i USA;

let's convince ourselves it's all under control

Lokal tid: måndag 6 januari kl. 19.02
 
Några timmar efter senaste uppdateringen hände det en del som gjorde att gårdagen inte direkt slutade på topp om man säger så. Blev lite för mycket känslomässigt och jag orkade inte mer, men allt är bra nu och jag mår mycket bättre än igår. Har haft det så himla bra här att alla känslor som hintat åt något annat har blivit undangömda, vilket väl är en positiv sak men det leder också till att jag inte insett hur jag egentligen känner men som sagt, har haft det så otroligt bra här och har det fortfarande så tänker inte ödlsa mer tid på at tänka på saker som inte är väsentliga just nu.
 
I alla fall, första dagen i skolan idag efter jullovet var väl inte sådär jättekul men det var faktiskt bättre än förväntat. Vi ska börja läsa Hamlet i engelskan imorgon dock. Yay..... Fick i alla fall prata med alla igen vilket kändes skönt, har varit det jag saknat mest under lovet haha. Men har dock insett att jag inte alls vill ha matte så ska försöka byta den nästa termin till government istället, antagligen imorgon. Governmentklassen är en terminskurs så om två veckor flyttas den från 5th period till 4th period vilket betyder att den kommer vara samtidigt som min algebrakurs, så det passar utmärkt. Är väl inte så där jätteintresserad av just deras government men det är hell of a lot bättre än matte. Ett plus är att det är en seniorkurs (har än så länge endast engelska med seniors) och Mr. Romeo har den klassen också, så det ska nog inte vara några problem. Den kommer vara precis efter min US Historykurs så behöver inte ens byta klassrum haha.
 
Kläderna som jag beställde i slutet av december kom förresten äntligen idag! En hel del för att vara exakt. Är så nöjd för allt ser så mycket bättre ut i verkligheten wiii! Miniatyrbilder kommer nedanför. Har ingen planerat för kvällen så ska nog ta och kolla på några avsnitt av Chuck. Ni får ha det så bra!
 

 
Publicerat den / Ett år i USA;

last day of break

Lokal tid: söndag 5 januari kl. 17.16
 
Chillar just nu på soffan och har precis kollat på senaste avsnitten av Community och The Big Bang Theory. Det har varit en ganska seg söndag men det är ju sista dagen på lovet så det gör faktiskt ingenting. Vill inte tillbaka till skolan, haha... Eller jo, kanske lite, men skulle gärna skippa engelskalektionerna helt, är det absolut värsta ämnet och ingen (helt seriöst, ingen) gillar läraren vi har. Men men, fem månader kvar innan jag återvänder till de enklare engelskalektionerna hemma. Inte för att jag räknar ner, men you know... Haha. Hur som helst, ska snart kolla på dagens avsnitt av Sherlock yay! Har förutom det även börjat kolla på Chuck från början på Netflix. Alltså Zachary Levi??? Så snygg och hans röst omg. Tror tom att han klippte håret kort inför säsong tre så can't wait!!!
 
Igår var vi förresten och åkte skridskor igen, vi var där i fyra timmar! Underligt nog gör mina fötter inte alls ont. Var först bara där med Laci, Loni, Lyndi och Brad men runt niotiden bjöd vi även in Riina och Brook. Var roligt att se Riina igen, har knappt setts alls under hela lovet.... Missed her! Förutom Riina och Brook mötte jag även Kira, en av förra årets utbytesstudenter från Tyskland som är här och hälsar på. Frågade henne lite frågor om hur det var att komma hem och så, men hon hängde mest med Brook när de väl kom.
 
Nä hörrni, dags att kolla på Sherlock nu, ni får ha en bra måndag! Hörde att skolan inte börjar förrän på tisdag för vissa av er där hemma, lyllos! Själv önskar jag att vi hade en vecka till... Ciao!
Publicerat den / Ett år i USA;

i'm terribly awful at this pt. 3

Lokal tid: torsdag 2 januari 2014 kl. 18.18
 
Vecka 1 (30 december ~ 2 januari):
Måndag 30/12: Hade en lazy day hemma fram till kvällen då vi åkte till en damm för att åka skridskor. Var första gången på väldigt länge! Var lite ostadig i början men detkom naturligt efter ett tag, så det var inga problem. Hade ändå åkt skridskor fler gånger än värdfamiljen har så var inte så orolig, haha. Vi beställde pizza till middag och åt det nere vid dammen.
 
Tisdag 31/12: På nyårsafton åkte jag och Loni över till Brads hus (som btw ligger mitt ute i ingenstans haha) kl. 10.30 och stannade där hela dagen. Kom inte hem förrän runt ett-tiden på natten. Hur som helst, Brad visade oss runt deras land, vi red deras hästar, spelade kortspel och brädspel, åt lunch och hade snacks till middag. Brad, Dustin (hans brorsa) och Doug (hans pappa) spelade musik framåt kvällen och de sista timmarna väntade vi bara på att klockan skulle bli midnatt. Vi åkte sedan hem och hämtade Laci klockan två som var hos Jace på nyårsfest. Kunde sedan äntligen gå och lägga mig och somnade runt tretiden.
 
Onsdag 1/1: Igår gjorde jag i princip ingenting, försökte kolla på det nya avsnittet av BBC Sherlock men vårt wifi var fuckat så kunde bara se halva. På kvällen åkte vi skridskor igen, men den här gången var Jenny och Amy med också. Även Aunt Amber och hennes barn Laynie och Dakota var där och det var kul! När vi kom hem fortsatte jag att kolla på Sherlock och det var bland det bästa jag sett i hela mitt liv hahaha åh älskar Sherlock ♥
 
Torsdag 2/1: Idag gjorde jag ingenting. Absouto nada. Hade pannkakor till frukost men annars har jag mest lyssnat på musik och kollat på tv. Har inte direkt varit i "the mood" för att göra någonting... Så då fick det bli en lazy day. Försökte göra planer med Riina men hon ska med basketlaget på turnering i Etna imorgon så hon måste upp tidigt. Så nä, har inte haft lust att göra något. Har inte ens bytt om från pyjamas haha. Men ibland behöver man sådana dagar.
 
That's it! Känns inte helt okej att det tog typ tre veckor innan jag uppdaterade så ska nog försöka skapa en påmminelse två gånger i veckan om att jag ska blogga så bloggen inte dör ut helt. Hoppas ni har haft ett bra jullov även där hemma, jag har skola igen på måndag vilket suger men nåväl. Har förresten snart fem månader kvar innan jag är hemma i Sverige igen, as sad as it is. Vet inte riktigt om jag är glad eller ledsen, är nog lite av båda. Men ska inte tänka mer på det, det får bli när det närmar sig. Ha det gött allesammans!
Publicerat den / Ett år i USA;

i'm terribly awful at this pt. 2

Lokal tid: torsdag 2 januari 2014 kl. 18.15
 
Här kommer del två av vad jag gjort sedan jag sist bloggade. Måste verkligen försöka bättra på mig och uppdatera oftare...
 
Vecka 52 (23 - 29 december):
Måndag 23/12: Jag vaknade rätt sent, typ ett, men vi (jag, Loni och Laci) åkte i alla fall till Burney och jag köpte SUbway och en chokladmint milkshake och sen åkte vill till Aunt Sarah och hängde där ett tag. Vi pratade om en hel del och när klockan närmade sig tio åkte vi hem. Väl hemma kollade jag på Pitch Perfect igen, hade inte sett den på evigheter.
 
Tisdag 24/12: Åkte till restaurangen för frukost och sen fick Loni en ny subwoofer till hennes bil så musiken är mycket högre och dunkar haha. På kvällen var det en christmas dinner @ the ranch och vi öppnade presenter. Sen gick vi över till Grandma Mels där vi öppnade mer presenter (blev mycket presentöppnande haha) innan vi åkte hem igen. Kollade på Thor 2 på kvällen.
 
 
Onsdag 25/12: Christmas! Lyndi väckte oss klockan åtta för att öppna presenter, fick en del fina saker från värdfamiljen. Anna lagade risgrynsgröt till frukost och sen gick jag och la mig igen haha. Klockan fyra var det christmas dinner hos oss och alla släktingar på Annas sida kom över. Snapchattade en hel del med Rodrigo hela dagen och på kvällen kom Uncle Mike över med en uggla i handen som han hade fångat.
 
Torsdag 26/12: Uncle Mike fångade en hök som han visade oss, och jag och Loni åkte till the Farm Supply för att lämna en julklapp till Brad, passade även på att köpa lite saker. Sen åkte vi till Ray's så jag kunde inhandla saker för att kunna göra lussebullar!! Bakade dem på kvällen och de försvann på ca fyra dagar, haha. Nä men nästan, tog väl ca en vecka och sen var de borta. Kommer föroppningsvis göra en sats till om jag kan.
 
Kommer inte ihåg fredagen.
 
Lördag 28/12: Åkte till Burney igen för att hälsa på Aunt Sarah, Faith och Brooklyn. Vi köpte först middag innan vi åkte dit, och väl där kollade vi på en halv skräckfilm innan vi åkte till RiteAid för att köpa godis. Loni mådde inte så bra dock, så vi åkte hem kl. åtta. Har för mig att jag kollade på en film på kvällen, är i stort sett det enda jag gjort de senaste veckorna, haha.
 
Söndag 29/12: Vaknade runt elva-tolv och då hade Grandma Mel redan varit förbi med vår nya hundvalp. Han är en "deer chiahuahua" (vad det nu är i Sverige) och han är jätteful men ändå rätt söt. Gjorde inte speciellt mycket den dagen.
 
So there you have it! Detta var alltså förra veckan och vad jag gjort den här veckan kommer upp snart.
Publicerat den / Ett år i USA;

i'm terribly awful at this pt. 1

Lokal tid: torsdag 2 januari 2014 kl. 18.04
 
Okej... Så uppdateringen har verkligen varit urdålig se senaste tre veckorna. Har egentligen ingen anledning förutom att jag helt enkelt har glömt bort bloggen (inga kommentarer gör också att jag inte riktigt tänker på bloggen i första hand, hehe...) . Kommer oftast på at jag borde ha bloggat när jag ska sova men då är det i stort sett redan försent. Nu har jag haft rätt mycket tid över så bestämde mig för att ta tag i uppdateringen en gång för alla. Jag har, trots inga blogginlägg, ändå antecknat vad jag gjort nästan varje dag, så istället för att göra detta till ett långt inlägg delar jag nog upp det i tre delar, haha.
 
Vecka 50 (16 - 22 december):
Minns inte vad jag gjorde på måndagen så vi skippar det.
 
Tisdag 17/12: Började läsa The Fault in Our Stars igen. Det är en sån sjukt underbar bok, och första gången blev jag kär. Samma sak hände den här gången. Jag tror jag läste klart den på tre dagar.
 
Onsdag 18/12: Kom hem från skolan och hade fått ett paket från pappa. Fick mina vinterstövlar, två tidningar, godis och en påse med ostbågar. Blev överlycklig!
 
Torsdag 19/12: Hade ett historiaprov och efter skolan åkte jag, Loni och Laci till Burney för att kolla på basketturneringen de hade den helgen. Julgranen blev äntligen klädd whoop.
 
Fredag 20/12: Sista skoldagen innan jullovet. Hade en christmas assembly efter 2nd period där det delades ut en massa presenter, bl.a. så fick jag, Jenny och Riina ett varit paket med en Emblem F-tröja, en Fall River keps och en bild på när alla elever formar bokstäverna F och R. Laci deltog i turneringen så jag och Loni åkte till Burney igen för att kolla på matcherna. Vi hängde hos Aunt Sarah också innan vi åkte hem igen.
 
Kommer inte ihåg lördag så skippar det.
 
Söndag 22/12: Vi bakade en massa kakor hos Grandma Mel, bl.a. sugar cookies, och på kvällen snackade jag med Vickan på Facebook efter jag-vet-inte-hur-länge. Kollade på 21 Jump Street på kvällen, hahah störtskön film.
 
Okej, that's it for now. Andra delen kommer upp snart.
 
Publicerat den / Ett år i USAHigh School;

Follow on Bloglovin

Stockholm


McArthur, CA


Hannah 19
STOCKHOLM


Under läsåret 2013/14 var jag utbytesstudent i McArthur i norra Kalifornien i USA, och nu är jag hemma igen för att återgå till den svenska vardagen.

När jag kan, försöker jag att här på bloggen skriva om tiden efter USA. Om du känner för att hänga med är det bara att följa mig här!