thought you should know I've tried my best to let go of you

Hejsan allihop!
 
Ännu en vecka har passerat och skolan är segare än någonsin. Har inga engelska- eller svenskalektioner kvar det här läsåret så har en hel del håltimmar dessa sista sex skoldagar som känns väldigt onödiga. Har inte heller någon idrott eller webbutvecklig kvar då vi inte har några mer torsdagar och fredagar kvar i skolan, så jag lämnade in min hemsida idag, förhoppningsvis blev den inte alltför dålig, haha.
 
Min dator har förresten kommit tillbaka! Pappa kunde tyvärr inte hämta upp den idag så förhoppningsvis får jag den imorgon, vilket också betyder att uppdateringen kommer bli mycket bättre! Hatar att blogga från mobilen/iPoden så därför har jag legat lågt ett tag. Men snart blir det ändring på det! Har lite planer på inlägg som jag kanske lägger upp, vi får se hur det blir med det. Kommentera gärna om det är något ni saknar/vill ha mer av!
 
Har också tänkt att jag ska försöka uppdatera lite om vad jag gjort de senaste dagarna så fort jag fått min dator samt byta tillbaka till en gammal design med några små ändringar, men tills dess hoppas jag att ni får en bra fredagskväll! 
Publicerat den / Livet i Sverige;

in case you don't find what you're looking for

en bild från senaste uppgiften i fotokursen
 
Tänkte bara tala om att jag lever, haha! Har ingen dator för tillfället så all uppdatering kommer nog ligga lite på is såvida det inte dyker upp något intressant att blogga om. Sitter i alla fall just nu vid en dator i mediasalen i skolan, har haft foto och ska alldeles strax åka hem, är så slut efter den här veckan. Har pluggat matte konstant efter skolan varje dag inför nationella provet igår, förhoppningsvis gick det bra men kändes lite sådär. Är i alla fall så himla glad att det äntligen är över!
 
Är i stort sett färdig med alla stora skolarbeten också, förutom några få här och där, naaajjzzzz. Det är 20 dagar kvar till lov och 23 dagar kvar tills jag blir 18, känns rätt så bra måste jag säga! Är runt 81 dagar kvar till USA också, taggggg! Nu ska jag åka hem, ciao!
Publicerat den / FotoLivet i Sverige;

making our voices heard, rule the world yeah

Utbytesträffen igår var väldigt lyckad, trots den höga musiken på restaurangen som gjorde att vi knappt hörde varandra, haha. Vi träffades i alla fall på centralen kl 18, och det var så himla kul att få träffa Alexandra och Lovisa igen! Sist vi sågs var på träffen vi slängde ihop i januari, men den här gången var det en hel del nya ansikten, vilket var väldigt kul! De jag inte hade träffat tidigare var Jessica, Emma, Anton, Jessica, Johanna och Fredrika. Alla verkade jättesnälla och jag hoppas verkligen vi kan ses igen. AlmaBeata och Felicia var också med fast de kom lite senare.
 
Hur som helst, vi sågs på centralen och sen drog vi oss vidare mot Kungsan där vi satt och snackade om allt och lite till innan vi gick till Friday's vid Stureplan där vi hade bokat bord vid kvart i åtta. Vi hamnade precis under en av högtalarna så hörde knappt vad alla sa, det var lite synd. Men det var i alla fall jättetrevligt och maten var superrrrrgod, så jag hade kul! Vi satt där och pratade (försökte...) om allt vi kom på som rör USA; typ mobiler, var man vill hamna/inte hamna, lite andra små grejer och sånt, och vi gick inte därifrån förrän runt tjugo i elva haha. När vi hade gått en bit märkte jag att jag hade tappat min mobil (panik!!!!) så fick gå tillbaka och då låg den kvar i soffan, den hade förmodligen glidit ur min jackficka. Hade ju tänkt vinka av Alexandra och de andra på centralen men fick åka hem själv med tunnelbanan eftersom jag var så klantig, haha.
 
Det var i alla fall jättekul och jag hoppas vi gör om detta flera gånger i sommar!
Publicerat den / Livet i SverigeUSA-tagg;

dagens planer

Nyss hemkommen från stallet och ska alldeles strax hoppa in i duschen, sen blir det att göra mig redo för avfärd mot Stockholm och utbytesträff! Vi blir runt 15 pers och ska mötas vid centralen, sen blir det middag på Friday's vid åtta. Några av dem har jag träffat förut men ska bli kul att lära känna lite nya utbytisar hihi.
 
Så det är vad jag kommer syssla med ikväll, blir alltså inget Eurovision för mig men jag överlever, haha. Ska försöka plugga lite matte innan jag åker så jag inte behöver känna ångest inför det, har ju mattenationella på torsdag... Hoppas i alla fall att er lördag blir lika bra som min!
Publicerat den / Livet i SverigeUSA-tagg;

thank you for 9 wonderful years ♥

Har nyss fått höra att CSI: NY, en av mina absoluta favoritserier, har blivit nedlagd. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Skratta åt CBS idiotiska beslut eller gråta över att serien som funnits i mitt liv i över fem år aldrig mer kommer tillbaka. Någonsin. Kommer aldrig få höra Adams nördiga snack eller nervösa mummel igen. Kommer aldrig få ta del av Sids konstiga kommentarer, Dannys och Flacks interna skämt eller få veta hur det gick för Sid med sin sjukdom. Karäktärer jag kommit att älska existerar inte längre. Jag vill inte tro på det. Vill inte inse att det är över. För det kommer aldrig vara över på riktigt, inte för mig.
 
Tack CSI: NY-teamet för allt under dessa underbara år, ingenting kommer någonsin bli som vanligt igen.
Publicerat den / Livet i SverigeLovable things;

låt oss reda ut detta en gång för alla

Som ni som läst min blogg ett tag kanske vet har jag haft miljontals frågor angående min placering och det har varit lite strul hit och dit. Familjen svarar inte, det visar sig vara en välkomstplacering, mina dokument verkar inte stämma osv osv osv. Men nu hörni, nu kan jag faktiskt luta mig tillbaka och sluta oroa mig, för har äntligen fått reda på hur läget är!

Efter lite snack med Lina under tisdagens möte slängde jag iväg ett mejl igår förmiddags om bad Explorius ta kontakt med ICES för att förhoppningsvis få svar på alla frågor, och idag mejlade Jonatan och sa att han hade fått svar från dem. Läget är alltså: jag har fått en väldigt erfaren lokal kontaktperson som vet hur svårt det brukar vara att hitta skolor i Kalifornien. Jag blev därför placerad i en välkomstfamilj för att hon skulle kunna ”paxa” en skolplats till mig på Clovis East High School. Jag kommer alltså garanterat att bo i Kalifornien och gå på CEHS, det är bara en fråga om hos vem jag kommer bo.
 
Det känns så himla bra att höra detta. Jag lär nog däremot bli en av dem som får familj i sommar men det känns faktiskt helt okej, för till skillnad mot de andra som inte har fått familj vet jag i alla fall vart jag ska! Så nu är det bara att vänta på ytterligare ett samtal från Explorius (om placeringen sker innan jag åker det vill säga) och sluta oroa sig. Äntligen!
Publicerat den / Livet i SverigeUSA-tagg;

Avresemöte med Explorius

Var som sagt på avresemöte hos Explorius igår, ett obligatoriskt möte som alla utbytesstudenter måste deltaga i. Eftersom det började redan vid halv fem åkte jag in till stan direkt från skolan där jag mötte upp mamma för tidig middag. När klockan började närma sig 16.30 tog vi oss till Norra Real där mötet hölls. Vi mötte upp pappa utanför och sedan prickade vi av oss när vi kom in. När vi satt där dök Linnéa upp med sin pappa och kom och satte sig bakom oss, så vi pratade lite till och från. Första gången vi sågs sen utbytesträffen i januari! De som höll i mötet var i alla fall Jonatan och Lina med tre referensstudenter som hjälp.
 
Mötet höll allt som allt på i runt 4,5 timmar och de tog upp en hel del viktiga saker som kan vara bra att komma ihåg/tänka på både innan och under utbytesåret. Några av de punkter som de tog upp var:
 • Försäkringar
 • Programavgiften och vad den går till
 • Värdfamiljer och valprocessen
 • Placering
 • Visum och visumansökan
 • Avresa och Soft Landing Camp
 • Stöd under utbytesåret
 • Att bo hos en värdfamilj
 • Vad som förväntas av dig som student
 • Skolan och sporter
 • Eventuella dresscodes
 • Betyg och ämnen
 • Hemlängtan
 • Vad man gör om man inte trivs
 • Programregler
 • Konsekvenser av brytna regler
 • Besök och resor
 • Year End Camp och hemresa
I fikapausen som var efter ungefär halva mötet pratade jag lite med Lina angående allt strul som uppstått kring min placering, om att familjen inte svarar och om vad som egentligen försigår, så har fått lite klarhet i det hela men mejlade ändå Exploriuskontoret i förmiddags och bad dem kolla med ICES hur läget är. Jonatan svarade i eftermiddags och skulle se till att kontakta dem, så förhoppningsvis kan jag slippa oroa mig snart.
 
När mötet var över fick alla studenter ett kuvert med lite information till både föräldrar och studenter. Det innehöll bl.a. en studentmanual, föräldrahandbok, info om försäkringar och sexual assault och vad man gör om man hamnar i en sådan situation. Man fick också lite information från sin amerikanska organisation samt ett häfte om visum och visumansökan. Tyvärr verkar det som att jag inte har fått något sådant häfte, så ska se till att mejla Explorius och be dem skicka dokumentet för det är nog rätt viktigt att läsa igenom, haha.

Har ni några frågor eller funderingar är det bara att mejla eller kommentera ett inlägg så svarar jag så snabbt jag kan!

Publicerat den / FörberedelserLivet i SverigeTips & annatUSA-tagg;

i want you bad and i wont have it any other way

Hejsan svejsan! Long time no see var det ja, har inte uppdaterat på riktigt på ett bra dag, bortsett från det där med bankkortet. Så vad har jag haft för mig på sistone? Well, har för det första firat Mindy genom att köra Laserdome med tjejerna, det var såååå kul! Första gången för mig men förhoppningsvis inte den sista. Har utöver det haft fyra nationella prov (uschhhh), haft en otroligt skön långhelg, varit på två hockeymatcher och varit på klassfest hos Cicci. Allt som allt har de senaste två veckorna varit ganska bra, och förhoppningsvis fortsätter det på samma sätt. Har också gjort om i designen som ni kanske ser, kom gärna med synpunkter!
 
Idag är det förresten exakt en månad kvar till skolan slutar och exakt tre månader tills jag sitter på planet mot New York. Om 92 ynka dagar lämnar jag mitt liv i Sverige för att bosätta mig i ett land jag aldrig varit i, hos en familj jag aldrig träffat. Jag kommer att börja i en skola jag inte har en aning om hur den fungerar och jag kommer möta så mycket nya människor. Jag kommer behöva stå på egna ben och klara mig själv i 10 månader. Det är en skrämmande tanke, men har nog aldrig varit mer taggad på allt detta än vad jag är nu.

På tal om USA, imorgon ska jag på avresemöte hos Explorius! Äntligen händer det lite grejer! Efter detta är det inte speciellt lång tid kvar, och jag tror att tiden bara kommer rusa iväg så det gäller att ta vara på den tid man har. Hur som helst, är spänd på mötet och få reda på info om bl.a. avresa och Soft Landing Camp. Alice har skrivit om mötet på sin blogg och det verkar som att det är rätt mycket de kommer ta upp: mötet håller på i fyra timmar! Kommer vara helt död när jag går därifrån, haha. Nä hörrni, nu slutar jag skriva innan det blir en hel roman, ciao!
Publicerat den / FörberedelserLivet i SverigeUSA-tagg;

kontokort - check!

Har nu prickat av ännu en grej från checklistan inför USA: fixat ett ICA-kort! Har sett att det är många som använder sig av det i staterna, så då kände jag mest "varför inte?" och ansökte i förra veckan, och igår hade det kommit så jag hämtade ut det på posten! Så ett litet tips till er andra blivande utbytesstudenter: skaffa ett ICA-kort! Kortet är kostnadsfritt för alla under 21 år och de tar inte ut några avgifter för uttag i utlandet, superbra!
 
Jag kommer däremot att använda mig av min normala bank för månatliga överföringar till detta konto när jag väl är där eftersom jag har öppnat ett sparkonto hos banken där jag tänkt samla alla pengar inför USA. På så sätt får jag nog lite större koll på mina utgifter och hur mycket pengar som finns kvar. Det känns också lite dumt att ha alla pengar på ett och samma ställe redan från början. Men mer ekonomiplanering blir det när det börjar bli dags!

Publicerat den / FotoFörberedelserLivet i SverigeTips & annat;

hon är alldeles för bra för att vara sann


Vill nästan gråta för att hon är så himla bra, alldeles flawless, perfect, amazing och alla andra positiva verb som finns.
Ååååååååååååh. Albumet släpps om precis en vecka, den 14 maj, och jag måste definitivt ha det! Favoriterna från DEMI är än så länge Made In The USA, Shouldn't Come Back, Warrior och Really Don't Care, men det lär säkert ändras från dag till dag hihi. Älskar henne av hela mitt hjärta, förstår fortfarande inte hur någon kan vara så underbar
Publicerat den / Livet i SverigeLovable thingsMusik/Videor;

etthundra dagar

Om 100 ynka dagar sitter jag förmodligen på ett plan mot New York: det är knappt tre månader kvar! Helt sjukt, har liksom räknat ner ända sen september, och snart är det dags. Så otroligt taggaaaaaaaad!!!!
Publicerat den / Livet i SverigeUSA-tagg;

Follow on Bloglovin

Stockholm


McArthur, CA


Hannah 19
STOCKHOLM


Under läsåret 2013/14 var jag utbytesstudent i McArthur i norra Kalifornien i USA, och nu är jag hemma igen för att återgå till den svenska vardagen.

När jag kan, försöker jag att här på bloggen skriva om tiden efter USA. Om du känner för att hänga med är det bara att följa mig här!