frågor & svar #3

Anna:
Vart har du köpt sån datorsladd?:) För det ser ut som det är en amerikansk kontakt hade också behövt en sån!
Hej Anna! Datorsladden kommer faktiskt från min pappa, han fick med en sån när han köpte sin dator så jag har alltså inte köpt den någonstans. Letade runt lite och om du inte har något emot att handla på internet hittade jag en kabeladapter för amerikanska vägguttag för 4 kr här. Annars har jag tyvärr inga andra tips, du får kanske helt enkelt köpa en vanlig reseadapter som jag gjort och sen köpa en amerikansk kontakt där borta :)

Rebecka:
Hej! Ville bara säga att jag älskar din blogg redan! Jag kommer följa din resa och läsa din blogg! Jag ska också vara utbytesstudent, fast om 4 år...
Hej Rebecka! Och tack så hemskt mycket! Känns roligt att veta att min blogg uppskattas redan innan jag har åkt, hoppas du stannar kvar till slutet! Fyra år?! Herregud, det måste vara en oerhört jobbig väntan! Jag behövde knappt vänta ett år och jag tyckte det var länge... Men håll ut bara, du kommer säkert få ett superår!

Ida:
Tyckte resultatet blev jättebra! Du kodar inte till andra? :D 
Ha det bäst!
Tack Ida! Nja, jag har inte gjort det så mycket på sistone och jag kan egentligen bara grunderna med en gnutta avancerade kunskaper, men om någon skulle be mig om hjälp skulle jag väl inte säga nej. Ha det bra du med!
Publicerat den / Frågor & svarLivet i Sverige;

inhandlat inför staterna

Idag var jag och mamma i Stinsen och eh.... shoppade. Blev kanske lite mer än vi räknat med, men å andra sidan var det välbehöveligt då jag behövt nya t-shirtar och linnen ett tag nu. Fick äntligen rensa garderoben och jag får rensa ännu mer på söndag när vi åker till pappa, yay. Har så himla mycket kläder som jag inte använt på evigheter som jag spyr av att se i garderoben så det känns skönt att byta ut det haha.
 
 
Vi handlade också lite nödvändigheter inför USA, börjar fylla min necessär lite smått och har fortfarande en del kvar att införskaffa, men det är väl bättre att börja tidigt än att vara ute i sista minuten, eller vad säger ni? I alla fall, det blev som sagt en massa nya tröjor och linnen, men det blev också en nagelfil, en liten pincett och två adaptrar till USA:s eluttag; ännu några saker jag kan pricka av från min lista!
 
 
Har ju förresten visat bilder på min USA-låda tidigare, men har antagligen fått nya läsare sen dess så slänger upp några till. Sen den förra bildern har jag fått byta storlek på låda för den andra var för liten för att få plats med allt. Lådan börjar fyllas upp nu och i princip allt som ska med till möjligheternas land finns i denna låda. Undrar hur den kommer se ut om en månad... Den kanske är proppfull?
 
P.S. Om det är någon som undrar vad det är i den vita påsen i lådan så är det presenter till min välkomstfamilj/blivande permanenta familj som jag köpte i måndags när jag var i stan med Vickan. Tänker tyvärr inte visa vad jag har köpt ifall de skulle hitta min blogg, men kanske får ni se i augusti när jag lämnat över allt!
Publicerat den / FotoFörberedelserInhandlat - SverigeLivet i SverigeTips & annatUSA-tagg;

ambassadbesök inbokat

Idag dök visumunderlaget ner i brevlådan så har nu äntligen bokat tid på ambassaden. Den 23e juli klockan 8.00 ska jag vara där, så om det är någon annan som ska dit samma dag får ni gärna säga till! Åker nog in så jag är där till runt 7-tiden, eventuellt redan halv sju. Måste vara långt fram i kön för efteråt ska jag, mamma och lillebror åka direkt till mormors landställe i Värmland. Vi hade tänkt åka redan på måndagen men det fick skjutas upp en dag eftersom det var den enda dagen som fanns ledig. Då hinner jag ju säga hej då till Vickan som åker till Nya Zeeland på måndagen också wiiiii! På tal om Vickan, igår var vi i stan och kollade på presenter till våra värdfamiljer. Det var lite svårt att komma på vad man kunde köpa men tror det blev ganska bra ändå!
 
Är i alla fall så himla glad att äntligen vara färdig med allt nu! Har ju suttit fast med ansökan jättelänge då jag inte har haft mitt underlag, men nu så! Hur är det med er? Är det någon som redan varit på ambassaden? Hur var det? Är det någon som också ska dit snart? Tell me, tell me, tell me!

P.S. Måste bara får säga uuuuusch för mitt foto till visumet, ser ut som en jävla val... Åååh skäms över att behöva ha det i mitt pass i fem år hahahahha
Publicerat den / FörberedelserLivet i Sverige;

snart är det dags

Allt jag vill få reda på just nu är hos vem jag kommer spendera mitt år. Blir det hos välkomstfamiljen eller blir det hos någon annan? Är oavsett vad taggad till tusen! Och hur det än blir så är det bara 50 dagar kvar nu. Snart är det min tur.
 
Publicerat den / Livet i SverigeUSA-tagg;

utbytesstudent.se

Många av er har säkert redan varit inne och kollat på denna sida men tänkte bara tipsa er om utbytesstudent.se, en superbra sida för blivande utbytesstudenter som har varit till stor hjälp för mig kring mitt val ett utbytesår och de frågor jag har haft. Den innehåller massa info både till studenter och föräldrar och på sidan kan man även hitta intervjuer med både gamla och nuvarande utbytesstudenter och länkar till deras bloggar. Tycker verkligen att ni som är osäkra på om ni ska åka iväg eller inte borde ta er en titt, jag tror det kan hjälpa er att fatta ett beslut, eller åtminstone komma en bit på vägen!
 
Jag fick förresten för nån vecka sen fylla i en intervju och den finns nu uppe på bloggar-sidan om ni vill kolla in den. Klicka bara här eller på bilden här nedanför!
 
Publicerat den / Livet i SverigeTips & annat;

idag är ingen vanlig dag

För idag är det min födelsedag! Nu är jag också 18 barre wiihoooo!
Har inte haft så himla mycket för mig eftersom vi firade mig redan igår, men brorsan hade konfa klockan elva imorse så var där och sen åkte jag in till stan för att gå på RixFM Festival i Kungsan med Mindy och Victoria. När det började närma sig slutet av programmet började det hagla, spöregna och åska och blixtra, så vi sket i resten och sprang därifrån och stackars Mindy hade inget paraply så hon blev genomblöt haha. Vi drog i alla fall till Kungshallen där vi käkade och sen åkte vi hem, det är ju trots allt söndag så inget är typ öppet efter klockan sju, ahahhaha. Men har haft en ganska najs dag ändå så det var bara skönt att få komma hem, den här veckan har varit så himla energikrävande.
 
Nu ska jag ta och fixa med lite grejer som jag inte kunnat göra när jag varit 17 (tjohej!!!). Hoppas ni haft en bra söndag!
Publicerat den / Livet i Sverige;

sista dagen med älskade SAM2A ♥

Tordagen den 13 juni 2013 - Dagen började med avslutning med klassen och mentorer klockan 9.30 och efteråt var det samling i teatern för den årliga avslutningen med lite snack om att "snart är det er tur att ta studenten" osv fast det gäller ju inte i mitt och Vickans fall buhuhuuu. Men vi är glada ändå. Hur som helst, körde på en liten fotosession med klassisarna utanför skolan efteråt och sedan åkte jag, Vickan, Melinda och Mindy till Åkersberga för at käka lunch. Sen drog vi hem till Melinda en kort stund innan vi drog hit till Vallentuna och hem till Frida för avslutningsfest med bästa klassen ever!!!! ♥ Hade det verkligen underbart och är så jävla ledsen över att behöva säga farväl till alla dessa underbara människor, vill bara gå kvar här samtidigt som jag är i USA, är helt kluven åååhhh. Har tyvärr inga egna bilder från festen men kanske lägger upp senare om någon annan laddar upp bilderna på Facebook, annars får ni leva i ovisshet och jag får leva på minna minnen. 
 
Tack bästaste SAM2A för dessa två år, ni är guld värda! Kommer sakna er något så oerhört medans jag är borta men det ska i alla fall bli spännande att följa er resa mot studenten. Ni får ha det så bra så ses vi kanske igen någon dag. Ni är bäst! ♥
Publicerat den / FotoLivet i SverigeLovable things;

you've got the words to change a nation

Har idag varit i skolan (sista skoldagen WOHO!) och haft lite (läs: mycket) sega lektioner. I foto bjöd vår lärare oss på glass dock så det var väl lite najs, men filosofin och MSK:n var s-e-g-aaaaa. Hade ju som sagt sista examinationen i fillo idag och jag kommer nu att få D!!! Så sjukt najs!!! I alla fall, när jag kom hem så fann jag detta på bordet i mitt rum (fast inpackat såklart):

Beställde TFIOS i fredags efter månader av suktande, har hört så himla mycket bra om den så kände att nu orkar jag inte vänta längre. Plus att John Green är typ bäst. Hade dessutom fri frakt hos Bokia så den kostade bara 74 spänn - som hittat! Var också i stort behov av nya skal till både iPoden och telefonen så letde lite på Fyndiq och hittade dessa skönheter ↑.

Nu har jag iaf inga fler lektioner i Tibble på 14 månader (alltså hur najs????), är ledig imorgon, avslutningen är på torsdag och efteråt blir det häng hos Frida! Allt är så jäkla najs förutom den biten att detta blir min sista tid tillsammans med alla i klassen. Det suger.
Publicerat den / Livet i Sverige;

frågor & svar #2

Tove:
Behöver du gå om ett år i skolan när du kommer tillbaka till Sverige? :)
Hej Tove! Har svarat på ditt mejl nu (förlåt att det tog sån tid) men tänkte ändå att jag skulle ta upp det här i bloggen ifall det är fler som undrar samma sak.
 
Eftersom jag åker till USA efter tvåan betyder det att jag kommer missa mitt sista år, och ja, jag kommer att behöva "gå om" när jag kommer hem eftersom jag inte får ta studenten på mina amerikanska betyg. Det kanske går, men jag har inte orkat fråga. Känner dessutom inte att det gör någonting att behöva gå ett år extra, det är bara skönt för det betyder att jag får ytterligare ett år på mig att bestämma mig för vad jag vill göra efter gymnasiet.
 
Ångrar definitivt inte att jag valde att göra detta. Kommer utvecklas så oerhört mycket och jag kommer att få erfarenheter som de flesta aldrig har kommit i närheten av vid 19 års ålder (är 19 när jag kommer hem). Att behöva spendera ett extra år i skolan och missa studenten med gamla klassen kan kännas tufft och jobbigt, men om det här är någonging man verkligen vill så kommer inget av det där spela någon roll.
 
Det här riktar sig till alla, både ni som redan ska åka och ni som inte ännu har bestämt er. Jag vet själv hur jobbig tanken på att behöva "gå om" och missa studenten med min underbara klass var, det var nästan tillräckligt för att få mig att stanna hemma, men, nu när jag fått placering och lärt känna en massa andra utbytesstudenter är jag så himla glad att jag valde att göra detta och att jag bestämde mig för att det inte skulle få stoppa mig. Klarar man ett år som utbytesstudent, klarar man vad som helst.
Publicerat den / Frågor & svarLivet i Sverige;

vi kan gå genom eld, bara för ikväll

Såhär tycker jag om filosofi. Blä.

Sitter i köket och pluggar lite fillo till seminariet imorgon (alltså vAD är det ens????) mmmm jättekul. Ungefär sådär roligt ↑ tycker jag det är. Hade bara en lektion idag som började 8.20 men som var över på typ en timme så åkte hem igen vid halv tio, najjjssss. Så har tagit en dusch och sen satte jag mig här i min mysiga ziperall med denna skiten där jag har suttit i över 1,5 timme, det är så triiiiiiiiiist. Men snart så!

Nopeee, tillbaka till pluggandet nu. Ciao!
Publicerat den / Livet i Sverige;

Palmerston North, NZ

Min kära vän Victoria har idag fått sin värdfamilj!! Hon ska bo i Palmerston North på nordön på Nya Zeeland! Fick ett meddelande från henne på Facebook imorse och blev så himla himla glad för hennes skull, det här har hon väntat på sen september! Det är lite läskigt att tänka att om lite mer än två månader kommer vi att bo på två helt olika sidor av världen: hon på Nya Zeeland och jag i Kalifornien. 21 timmars tidsskillnad när det är som mest. Ganska konstigt. Waaahhhhh. Grattis igen kompis!!!! ♥
Publicerat den / Livet i Sverige;

det är detta jag har kämpat för

Lyckades pricka in ett C även på årets nationella prov i matte. Det gör mig så glad, kämpade som ett djur för att få det förra året och har kämpat minst lika mycket i år. Sååå jävla gött att avsluta matten på det här sättet! Nu hoppas jag bara att det även blir C i slutbetyg, men det återstår väl att se i nästa vecka.
 
Har ni haft nationella i matte? Hur gick det för er?
Publicerat den / Livet i Sverige;

när det gäller visum och ambassadbesök

Tog för ett tag sen tag i allt som ska fixas inför visumansökan (bäst att vara ute i god tid liksom), och väntar just nu på att mitt vismunderlag ska komma på posten. Det brukar enligt Explorius komma i juni-juli, så det kan alltså dimpa ner i brevlådan imorgon, nästa vecka eller nästa månad, jag har ingen aning. Det känns lite jobbigt att inte veta eftersom jag varken kan boka tid på ambassaden eller komma vidare med min ansökan utan underlaget.
 
Det som man måste ha fixat/ha med sig till intervjun är i alla fall:
  • Utskrift på bekräftelsen av DS-160 (visumansökan)
  • Giltigt pass
  • Originalkvitto på avgiften för ambassadbesöket
  • Ett giltigt foto för visumet
  • Ett kuvert med förbeställd fraktsedel till hemskickning av passet
  • Visumunderlaget DS 2019, påskrivet
  • Intyg om att alla kostnader betalas av föräldrar/stipendium/bank etc
  • Personbevis från Skatteverket
  • Bevis på att SEVIS-avgiften är betald
Det är väldigt mycket att hålla reda på och det gäller att ha stenkoll på allt så att ingenting försvinner eller missas. Än så länge har jag koll på allt och så fort mitt underlag kommer ska jag se till att göra klart ansökan på nätet så jag kan boka en intervjutid då jag kommer åka in ensam och inte i grupp med Explorius.

Det som jag har kvar är i stort sett att få mitt visumunderlag och skriva på det, göra klart DS-160 formuläret, betala SEVIS-avgiften samt avgiften för besöket på ambassaden, ta med tillhörande kvitton, och skaffa foto till visumet innan jag är all set. Har redan fixat allt det andra och fotot ska jag fixa idag, men jag börjar allt bli lite stressad och rädd att inte få någon tid förrän efter jag har åkt, haha. Men men, det får tänkas mer på när underlaget dimper ner i brevlådan.
 
Har ni några frågor angående detta (eller nåt helt annat) är det bara att mejla eller kommentera!
Publicerat den / FörberedelserLivet i Sverige;

i can be your lost boy, your last chance

Så vad har jag haft för mig sen jag sist uppdaterade på riktigt? Well, till att börja med så har jag avslutat en hel del kurser för det här läsåret, men det har jag ju redan nämnt. Utöver det så har jag firat min kusins student, läst massa böcker, solat, hoppat studsmatta första gången för i år och taggat lite mer inför USA. Har ätit en hel del tårta och varit i stallet. Dagarna passerar så fort just nu att jag knappt hänger med. De nuvarande studenterna börjar åka hem och idag är det 71 dagar kvar tills det ät min tur att flytta till USA. Känns helt sjukt då jag började läsa deras bloggar när de kommit dit och jag har räknat ner sen det var över 200 dagar kvar.
 
Är hur som helst bara 10 dagar kvar till skolavslutningen och det hela börjar kännas på riktigt nu. Har alltså tio dagar kvar i bästa SAM2A, sen är det över. Kommer aldrig att gå i skolan med dessa människor igen. Har verkligen kommit att uppskatta mina klasskompisar på ett sätt som jag för ett år sen aldrig kunnat tro att jag skulle. Men jag har aldrig för en sekund ångrat mitt beslut att åka iväg. En chans som denna får man bara en gång i livet, och det är utan tvekan värt att offra sista året med klassen för att uppleva någonting som de flesta bara drömmer om.
 
71 dagar kvar. Sen står jag där på Arlanda och påbörjar resan mot mitt nya liv. 71 dagar. Det är inte länge alls.
Publicerat den / Livet i SverigeTankar/Åsikter;

look who's home!

Äääääääntligen är min älskling hemma igen!!!! Så himla underbart, ni anar inte hur jobbigt det var varit att inte kunna använda datorn på över en vecka, typ tortyr hahahaha. Nu är den tillbaka från service i alla fall och den överhettas inte alls längre så servicen var extremt lyckad wihooo!
 
Image and video hosting by TinyPic
Hur som helst, har nu suttit och kodat i över en timme och är riktigt nöjd med resultatet. Inte så värst avancerat men mycket bättre än den förra, blev nästan arg varje gång jag gick in på bloggen så ville knappt uppdatera hahahahhaha. Hade inte tänkt hålla mig till samma typ av layout men gillar den faktiskt bättre än den jag först tänkt jobba med, märkte jag när jag väl höll på, så därför fortsatte jag på det spåret. Här ovanför ser ni skillnaden: som sagt, inte speciellt stor men mycket mera jag. Kommentera om det är något som ser konstigt ut så ska jag försöka fixa det!
Publicerat den / Livet i Sverige;

Follow on Bloglovin

Stockholm


McArthur, CA


Hannah 19
STOCKHOLM


Under läsåret 2013/14 var jag utbytesstudent i McArthur i norra Kalifornien i USA, och nu är jag hemma igen för att återgå till den svenska vardagen.

När jag kan, försöker jag att här på bloggen skriva om tiden efter USA. Om du känner för att hänga med är det bara att följa mig här!