för lite tid

Lokal tid: tisdag 27 augusti kl. 22.47
 
Jag vet att jag är supersämst på att uppdatera bloggen just nu, men jag har helt enkelt inte riktigt tid. Jag är upptagen HELA tiden. Går upp halv sju varje morgon, har skola mellan fem över åtta och kvart över tre, kommer hem halv fyra, har nu soccer practice mellan halv fem och halv sju, kommer hem och äter, gör läxorna eller hjälper till att ta hand om djuren (eller nåt annat som måste fixas), slöar/kollar på tv/är med vfamiljen innan jag går och lägger mig runt tio/elva. Har fullt upp exakt hela dagen. Tycker verkligen om att vara här borta och jag trivs så himla bra och vill göra så mycket som möjligt, så därför har bloggen fått komma lite i andra hand. Ni får gärna följa mig på instagram dock, lägger upp bilder där ganska ofta. Sök bara på watsuphannah (eller klicka på ikonen i menyn till vänster)! Vet inte hur länge bloggen kommer få lida, men räkna inte med regelbunden uppdatering förrän tidigast tisdag!
 
Varför just tisdag är för att det är Labor Day weekend nu i helgen, vilket också betyder FAIR!!!! Varje år under Labor Day weekend i McArthur anordnas det en så kallad Inter-Mountain Fair, och av vad jag fått höra från min värdfamilj är det väldigt populärt. Det finns en massa rides och mat, man sover i husvagnar/husbilar plus att man får ställa ut sina djur (bl.a. grisar, tjurar, får osv.) för försäljning (och slakt)! Var där idag efter soccer för att ställa dit mina värdsystrars grisar, de är så häftiga! De väger mellan 230 och 270 pounds, it's crazy!
 
Så kommer alltså att vara upptagen med fair fr.o.m imorgon kväll t.o.m. måndag kväll. Vi är lediga från skolan torsdag, fredag och måndag, så har sista skoldagen imorgon innan det hela drar igång. Är så extremt taggad för det låter så himla roligt! Kommer ta med mig kameran så det kommer säkert upp lite bilder så småningom. Nu ska jag i alla fall sova, ha en bra onsdag där hemma!
 
|| P.S. Ska försöka slänga in ett inlägg om vad jag gjort de senaste dagarna, men vet inte om jag hinner fixa det innan fair! ||
Publicerat den / Ett år i USA;

helgen i bilder

Lokal tid: söndag 25 augusti kl. 22.21
 

Köpte snacks på the minimart i fredags (istét är så gott!!!)
 

Loni och Faith hade tårtkrig igår när vi firade Laci, hahahah jag dog nästan det var så sjukt kul!!!!!


Vi grillade också s'mores<3333


Idag var vi i Redding och på WALMART!!!!


Växlade in alla mynt i en automat inne på Walmart, hade över $3 i mynt???? Dock tog de ut en fee så fick bara tillbaka $2,96


Vi köpte även mat på Taco Bell! Loni (äldsta värdsyster) på bilden

Shoppingen från idag, blev mest sportkläder + skor eftersom jag nu har P.E och ska spela soccer (fotboll) för skolan! Yikes
 
Hoppas ni har det bra där hemma! Nu ska jag sova, är helt slut efter den här helgen. Men den har varit grym och människorna här är så himla underbara!
Publicerat den / Ett år i USA;

student orientation

Lokal tid: lördag 24 augusti kl. 15.56
 
Är nyss hemkommen från vår student orientation! Jag blev upphämtad av Jenny och Amy strax innan två, och sen åkte vi och hämtade upp Riina i Fall River Mills innan vi begav oss mot The Frosty, där vi köpte milkshakes (jag köpte en Chocolate Mint milkshake fö $2, så gott!!!) och fyllde i ett formulär om the orientation och vad vi hade för mål/expectations. Sen åkte vi ner till Pitt River där Amy visade oss vilka växter vi ska akta oss för, som t.ex. poison oak. Det var så himla vackert där nere!
 
Publicerat den / Ett år i USAFoto;

24 augusti

Lokal tid: lördag 24 augusti kl. 11.00
 
Igår efter skolan (eller ja, på kvällen) åkte jag, Loni och Laci till the Back to School Dance som hölls på basketplanen bakom skolan mellan nio och midnatt. Vi kom dit runt halv tio och åkte hem vid kvart i elva, mest för att den var rätt lame. Jenny var i alla fall där också så vi umgicks lite, och vi pratade lite med Daisy, en tjej som has tranferred från Burney och hon är en senior precis som jag och Jenny. Hon verkar jättesnäll så jag hoppas att vi kommer prata mer nästa vecka.

Fick också läxa i US History igår, vi ska skriva en hel sida på datorn om the Bill of Rights and the English Bill of Rights, fattar typ inget men Mr. Romeo sa att jag skulle göra så gott jag kunde så ska han försöka hjälpa mig på måndag eller nåt.

Idag ska jag på min orientation med min area rep, Amy, tillsammans med Jenny och Riina, det blir bong kul! Har pratat väldigt mycket med både Jenny och Riina så vi känner typ varandra nu. Det är även Lacis 14th birthday så vi får se om vi hittar på nåt idag!

Nu ska jag göra mig redo, hoppas ni haft en bra lördag där hemma!
Publicerat den / Ett år i USA;

first and second day of high school

Lokal tid: torsdag 22 augusti kl. 22.45
 
Första dagen i skolan igår var rätt spännande. Det är väldigt annorlunda men det känns ändå väldigt bra! Har dock bara fem minuter mellan varje klass så det blir lite stressigt om man måste till skåpet emellan. Men som tur är skolan rätt liten så det tar inte så lång tid!
 
Så, klasserna jag hade igår var alltså:
Home Ec - Mrs. Evans
Den här klassen är typ som vår hemkunskap. Vi kommer under första terminen lära oss laga mat, lägga upp och hålla en budget, lära oss samarbeta med andra inför college när det är dags för rumskamrater (eller bara rumskamrater för oss som inte ska till college haha). Under andra terminen kommer vi att jobba med fabrics och sånt, så antar att det blir lite som syslöjd.
 
English 12 - Mr. Howes
Den här klassen är för seniors och vi började gårdagens lektion med att få våra FETA böcker samt genom att gå igenom kursplanen. Vi pratade om senior paper och senior project, något som Mr. Howes tyckte att jag skulle göra, han föreslog något om Sverige t.ex. Vet dock inte riktigt vad det skulle vara... haha.
 
US History - Mr. Romeo
Historia är något jag gillar men den här klassen känns lite seg, mest pga de andra som tar den (de är så tysta...). Vi fick i alla fall en till fet bok och sen skulle vi jobba i grupp och läsa en gammal artikel och sen hitta något från USA:s typ lagbok(???) om något passade in på det vi läst. Det var väldigt konstigt, men aja.
 
En sak som jag stör mig på i den här klassen är att det inte är tillåtet att använda blyertspenna, bara bläck. Om man använder blyerts får man tillbaka sitt arbete utan betyg..... Eh ok.
 
Det var dom tre klasserna jag hade igår. Vi hade ju som sagt halvdag så vi hade bara tre av lektionerna och slutade två timmar tidigare, och så är det varje fredag! Schemat växlar varannan vecka, så varannan fredag har vi dessa tre klasser och varannan har vi de sista fyra. Vi hade halvdag även idag (samma sak imorrn) men istället för de tre första hade vi de fyra sista klasserna (vilket betydde att jag visst hade matte haha...). Imorgon har vi gårdagens schema igen.
 
Idag har jag i alla fall haft:
Algebra II - Mrs. Howes
Ja som sagt... Matte. Den här klassen har jag tillsammans med både Jenny och Riina (från Finland), och vi fick ännu en fet bok idag. Sen gjorde vi en övning som jag och Jenny knappt fattade och nu har vi den att göra klart som läxa så yay liksom :) Vet inte alls hur det kommer gå i den här klassen men jag hoppas jag vänjer mig!
 
Yearbook - Mrs. Earnest
I den här klassen kommer vi att jobba med layouten av årsboken, vilket jag verkligen ser fram emot! Vi är inte jättemånga elever i den här klassen men jag hoppas det ska gå ändå! Vi kommer förutom årsboken att jobba med några andra små projekt under året, det ska bli kul!
 
Art - Mrs. Johnson
Den här klassen var så fruktansvärt tråkig. Vi fick sätta oss vid olika bord i grupper och analysera en målning. Jag jobbade med en kille och ingen av oss var riktigt seriösa hahah. Han var rätt jobbig för han sa "dang it!" innan typ allt han sa... Jag bytte den här klassen till idrott när skolan var slut för kommer aldrig palla ett helt år med sånt där haha. Dessutom vet jag några som har P.E den lektionen så det ska nog bli bra.
 
Leadership - Mr. Mayancsik
Den här klassen är verkligen helt annorlunda. Vi har praktiskt taget inga lektioner utan vårat jobb är i princip att hjälpa till att förbereda inför skolans event osv, plus att t.ex. göra the weekly bulletin. Idag hände vi upp lite skynken på basketplanen inför Back to School-dansen som är imorgon kväll. Riina är också i den här klassen och än så länge verkar den rätt rolig, så det blir spännande!
 
Jag gillar verkligen mitt schema nu när jag bytt till idrott och jag hoppas att det här året fortsätter precis som det gör nu, för jag är så himla lycklig här!
Publicerat den / Ett år i USAHigh School;

shopping från igår

Lokal tid: tisdag 20 augusti kl. 21.51
 
1. Schampo & balsam | 2. Tandkräm | 3. Listerine | 4. Mentos tuggummi | 5. Ansiktstoner | 6. Anisktslotion | 7. Mascara
 
Vi var ju som sagt i Burney igår och köpte en telefon till mig, samt stannade till på Safeway, och det här är vad jag köpte där! Hade inte med mig så mycket av allt så fyllde på förrådet lite när vi ändå var ute och åkte. Har lite till som jag tänkt köpa men det glömde jag bort igår... Nu ska jag i alla fall sova, ska upp vid sju imorgon för första dagen i skolan, wah! Wish me luck!
Publicerat den / Ett år i USAInhandlat - USA;

fall river jr. sr. high school

Lokal tid: tisdag 20 augusti kl. 20.09
 
 
Idag var jag på skolan för att bli registrerad och för att välja mina classes och mitt skåp inför imorgon. Skolan är ganska liten men den är så söt och mysig!! Det hade dock skett ett missförstånd på grund av mina papper från ICES, de trodde att jag skulle vara junior då det i mina papper stod att jag senast gick i 10th grade hemma i Sverige, vilket inte stämde. Så jag visade dem mina senaste betyg (från 11th) och då satte dem mig i seniorklassen istället! Blev så glad för jag ville så gärna vara senior, hihi. Så jag kommer alltså att vara senior, class of 2014 - watch out! hahah
 
De klasser som jag kommer ha är i alla fall (i ordning):
Home Economics
English 12
US History
Algebra 2
Yearbook
Art
Leadership
 
Jag är väldigt nöjd med i stort sett alla klasser, trots att jag inte är 100% säker på vad allt är än, förutom de uppenbara. Men jag kan uppdatera er om det nästa vecka när jag haft alla classes. Pratade även med lärarna i vissa av ämnena och det känns verkligen super! Alla lärarna är så snälla och om allt går bra så tror jag att jag kommer gilla att gå här. Jag kanske kommer byta några av ämnena dock, för art är inte riktigt nåt jag är bra på och matten hade jag gärna sluppit.. Men vi får se! I'll let you know. Vi har i alla fall bara halvdagar fram till fredag, vilket betyder att jag bara har de första three periods! Så slipper iaf art och matte till på måndag, haha.
Publicerat den / Ett år i USAHigh School;

s'mores

Lokal tid: tisdag 20 augusti kl. 19.37 
 


Idag var det bara jag och Lyndi hemma, så vi passade på att göra s'mores över spisen. Min allra första faktiskt! Det var sååå gott, men marshmallowsarna var verkligen GIGANTISKA. Typ lika stora som en tennisboll, haha! Det var i alla fall gott men man blir så mätt så tror det kommer dröja till nästa gång, haha.
 
För er som inte ver vad s'mores är så är det typ en "dessert" (idk?) som man får genom att grilla marshmallows över öppen eld. Man tar ett graham cracker, lägger på en grillad marshmallow, några bitar choklad och ett graham cracker till. Vi hade även på en kakbit av några kakor som vi köpte på Safeway igår, de smakar typ som Subwaykakor och innehåller både marshmallows och chocolate chip, ASGODA!
Publicerat den / Ett år i USAFoto;

vad jag köpte till värdfamiljen

Lokal tid: tisdag 20 augusti kl. 10.00
 
Här är de presenter jag gav värdfamiljen. De uppskattades verkligen! Har försökt få med priset på de jag kommer ihåg, men tyvärr var vissa köpta för ett bra tag sen så har ingen aning om vad de kostade. De flesta av sakerna finns i vanliga souvenirbutiker, säkert över hela landet, men lade till var jag hade köpt dem ändå. Lade även till länkar på de saker som är köpta online. Hoppas ni fick lite inspiration eller tips på vad ni själva kan köpa!
 
Decilitemåttsats | Åhléns (finns också på bl.a. ICA, Lagerhaus)
 

Swedish Traditions | Bokia 181:- [Länk]

Swedish Cakes and Cookies [Sju sorters kakor] | Bokia 86:- [Länk]


Sverigeskål (Saga Form) | Åhléns 149:-
 

Sverigekeps | Souvenirbutik Drottninggatan, Stockholm 
 
UgnsvanteSouvenirbutik Drottninggatan, Stockholm 69:-
 
DalahästSouvenirbutik Drottninggatan, Stockholm 80:-
 
ÄlggosedjurSouvenirbutik Drottninggatan, Stockholm
 
SverigekortlekSouvenirbutik Drottninggatan, Stockholm
 
Magneter | Gallerix 79:- (Finns även i souvenirbutiker på Drottninggatan)
 
Sverige/USA-pinSouvenirbutik Drottninggatan, Stockholm
 
Nyckelring älgSouvenirbutik Drottninggatan, Stockholm
 
Nyckelband | Tobaksshop Stinsen 10:-/styck
Publicerat den / Ett år i USATips & annat;

mitt rum

Lokal tid: måndag 19 augusti kl. 21.05
  

 
Utsikten från mitt fönster!
 
 
Så här ser mitt rum ut! Gillar att jag har både en byrå och en garderob, känns som hemma haha. Sängen är helt underbar och trots den mörka blåa färgen på väggarna tycker jag att det är ganska mysigt! Och katten? Hon lämnar bara mitt rum för att äta och dricka, sen går hon tillbaka till min säng, så himla söt! Hon jamar så fort man slutar klappa henne och hon är jättegosig. Jag trivs så himla bra här!
Publicerat den / Ett år i USAFoto;

19 augusti 2013

Lokal tid: måndag 19 augusti kl. 20.39
 
Igår följde jag med mina värdsystrar till några av deras kompisar för att bada i deras pool, och senare på dagen följde dem med oss hem. Så kvällen spenderades tillsammans med några av deras vänner och det var faktiskt ganska roligt! De är något yngre än vad jag är, men det funkar ändå. Blev dock så himla trött tillslut så jag gick och la mig innan dem, haha.
 
Idag har jag varit förbi skolan för att fixa mina classes, men tyvärr hade de inte fått några enrollment forms från min area rep så de kunde inte fixa något. Men vi ska dit imorgon igen så jag kan få mitt schema och skåp osv innan skolan börjar på onsdag! Jag har också ridit en av deras hästar! Det är så annorlunda här!!!! De rider westernstyle och det ser så jävla läskigt ut, vet inte ens om jag kommer våga mig på det hahah. Men det gick ganska bra, sadeln var lite hård men äsch. Haha.
 
Vi har även varit iväg till Burney en sväng för att fixa en mobil till mig, så nu har jag äntligen en internetmobil!!! Köpte en ny smartphone för typ 160 dollar hos AT&T, och jag får fria sms och samtal samt 2GB fri surf genom att betala 60 dollar (390 kr) per månad, vilket kanske är lite mycket, men nåväl. Så länge jag har en mobil är jag nöjd! Så om någon vill ha mitt amerikanska nummer är det bara att säga till! Kommer inte använda mitt svenska alls eftersom jag inte har någon service här hemma, men har dock wifi så om ni vill nå mig får ni skicka meddelande på WhatsApp!
 
My new phooooone!
 
Vi stannade även till vid Safeway (typ en grocery store) i Burney innan vi åkte hem och handlade lite, så då passade jag även på att köpa lite nödvändigheter, såsom tandkräm, schampo & balsam osv, allt för $50! Kan visa bild på vad jag köpte imorgon när det är ljus ute, går knappt at fota på kvällen då det blir så mörkt i mitt rum haha! På tal om rum, det kommer ett inlägg på det snart. Har tyvärr inte tagit några bilder på omgivningen här än, men det kommer!
Publicerat den / Ett år i USA;

camping

Lokal tid: måndag 19 augusti kl. 20.15
 
Dagen efter att jag kommit hit åkte jag med mina värdsystrar för att campa tillsammans med deras farmor och farfar samt några av deras små kusiner. Det var ganska kul! Lärde känna både värdsystrarna och deras släkt lite bättre, och det är alltid kul. Den här familjen är typ helt perfekt!!!
 
Här är lite bilder från campingen. Vi stannade vid ett resarvat, där vi bl.a. fiskade osv! P.S. Det är så sjukt varmt här!!!!! Känns som att jag ska smälta varje gång jag är utomhus hahah

Skyler och min yngsta värdsyster Lyndi!

Behövde svalka fötterna för att det var så varmt haha

Publicerat den / Ett år i USAFoto;

flygresan till redding

Lokal tid: måndag 19 augusti kl. 19.05
 
Nu kommer alla inlägg jag inte har haft tid att skriva!
Jag lämnade som sagt hotellet i New York klockan 11 på fredagsmorgonen för att åka till JFK. Allt gick superbra och när jag checkat in, betalat för mitt bagage och kommit igenom säkerhetskontrollen var det några timmar kvar innan mitt flyg skulle gå, så jag köpte lite godis, vatten och mat på ShakeShack undertiden och gick och satte mig vid gaten. Köpte också en baugette att ha på planet eftersom vi inte skulle få någon mat.
 
Jag kom på planet runt halv två och jag hade fönsterplats, så när vi väl lyft hade jag världens bästa utsikt. Det var knappt några moln så såg marken nästan hela tiden! Utsikten över Klippiga Bergen när vi kom till Utah/Nevada var så magisk!!!
 
Jag landade i San Francisco omkring femtiden lokal tid, och sen var det bara att röra sig mot terminal 3 där mitt plan mot Redding skulle lyfta. När jag kom dit mötte jag upp Jenny och en tjej från Finland som även dem åkte från terminalen (Jenny var på samma plan som jag). När jag hade varit där i typ en halvtimme får vi reda på att de skjutit upp avgången av vårt plan till halv nio istället för kvart över sju... Så det blev ännu mer väntan.
 
Men tillslut fick vi komma på flyget (det var mini!!!! typ tre säten på varje rad haha) och jag var så trött att jag sov hela flygresan (den tog typ 1 timme). När jag vaknade och insåg att vi var framme började nervositeten komma fram och eftersom flygplatsen var så liten fick vi kliva av på marken, så man såg direkt alla som stod och väntade. Och ja, det inkluderade min värdfamilj och jag var så nervös!!!!!!!! Höll på att dö. Men det var allt i onödan för de var jättesnälla och de hade till och med tagit med sig pizza ifall jag var hungrig! Jag fick också ett armband med infinity-tecknet, jättefint!
 
Bilresan hem från flygplatsen på 1,5 timme trodde jag skulle vara jättestel och awkward, men vi pratade hela tiden och de verkade helt underbara! Känns verkligen som att jag har hamnat på rätt ställe!
 
Det kommer fler inlägg strax, just wait...
Publicerat den / Ett år i USA;

busy busy busy

Lokal tid: söndag 18 augusti kl. 20.10
 
Har haft fullt upp ända sen jag kom hit i fredags, så det är därför jag har varit så dålig på att uppdatera. Har knappt tid nu heller, men nån dag ska jag sätta mig ner och skriva ihop ett ordentligt inlägg om resan hit och de senaste dagarna här. Men tills dess får ni nöja er med tystad från mitt håll. 
 
Kan i alla fall säga att jag trivs så himla bra här och jag kunde inte ha fått en bättre värdfamilj! Imorgon ska jag till skolan för att skriva in mig och allt och så ska vi även fixa en mobil till mig, så vill någon ha mitt amerikanska nummer är det bara att säga till! Hoppas ni har det bra där hemma, för det har i alla fall jag!
Publicerat den / Ett år i USA;

försenat flyg

Lokal tid: fredag 16 augusti kl 19.33
 
Sitter just nu vid gaten på SFO med Jenny (som även hon ska till McArthur) och väntar på att få boarda våran flight mot Redding. Flyget skulle egentligen ha gått kl 19.15 men det ska nu gå 20.25 istället då the flight crew inte har anlänt än. Så vi blir kvar här ett tag till, bara att hoppas på att flighten inte blir framflyttad ytterligare eller inställd. Uppdaterar mer senare.
Publicerat den / Ett år i USA;

here we go!

Lokal tid: fredag 16 augusti kl. 10.40
 
 
Nu är det dags! Efter fyra dryga timmar på hotellrummet är det nu dags för mig att bege mig ner till lobbyn för att ta shuttlebussen till flygplatsen! Mitt plan lyfter 13.59 och ska landa 17.24 i San Francisco lokal tid, och sen lyfter jag 19.15 och landar 20.21 i Redding. Om allt går bra lär jag nog inte uppdatera nåt mer idag, så ni får ha det så bra så hörs vi imorgon när jag landat hos värdfamiljen och fått sova ut! Ha det bra!
Publicerat den / Ett år i USASoft Landing Camp;

trött och hungrig

Lokal tid: fredag 16 augusti kl 06.43
 
 
Klockan är 06.43, jag är helt ensam på hotellrummet och ska snart äta frukost. Alice, Louise och Lovisa har alla redan åkt till flygplatsen, men min shuttle bus lämnar inte hotellet förrän vid 11, vilket betyder att jag har några extremt dryga timmar kvar här. Som tur var kom ju Alexandra igår, så jag har planerat att åtminstone äta frukost med hon och hennes roomies klockan sju så jag inte behöver sitta helt ensam. Sen kommer jag dock att få sitta på rummet i omkring tre timmar (utan tv för den verkar inte funka..) och roa mig med något. Kan inte lämna hotellet för det finns typ ingenting att se häromkring.. Men jag hade tänkt packa om lite bland väskorna när jag kommit tillbaka i alla fall. Har också låtit alla blogginlägg på bloglovin vara olästa så jag har någonting att läsa medans jag väntar, haha.

Lär nog skicka en update innan jag lämnar hotellet men det är inte säkert. Klockan halv nio Pacific time bör jag i alla fall ha landat (om allt går bra) och är på väg att möta värdfamiljen! Vi hörs!
Publicerat den / Ett år i USA;

New York dag 2

Lokal tid: torsdag 15 augusti kl. 21.17

Tydligen ett äkta svenskt hus som är placerat i Central Park
 
Utsikten från Shakespeare Garden
 
Central Park
 
Vi gick längs 5th Avenue
 
Köpte cupcakes på Chelsea Food Market!
 
Vår guide Dennis! Han är en sån himla bra guide, kan typ ALLT om hela New York!
 
Smalaste huset i New York!
 
Känner ni igen huset? Det är från Vänner såklart!
 
Grand Central Station
 
Vi åkte upp på Top of the Rock, så jävla awesome!!!!
 
Frozen Yoghurt på nån gata på Manhattan! Igår hittade vi ett skitdåligt ställe, de hade inte ens self service...
 
Times Square!
 
Vi handlade på Dunkin Donuts (dom var jätteäckliga??? hahah ew)
 
Donutsen... SKITÄCKLIGA!!! hahahhaha
 
Idag har vi varit runt på Uptown Manhattan. Har bl.a. varit i Central Park, gått längs 5th Avenue, sett Empire State Building, varit i Greenwich Village och lite till. Har varit en bra dag men nu är jag så otroligt trött att jag vet inte vad. Har precis varit på ett "flight meeting" där vi gått igenom morgondagens "schema", aka när alla ska vara i lobbyn för att ta shuttlen till JFK. Vissa ska vara där nere redan kl. 3.45 men jag ska inte vara där förrän 10.45... Kommer åka helt själv då jag är den enda som flyger efter 10.30, känns väl sådär lagom kul hahah. Men Alexandra kommer ju som sagt till hotellet ikväll så kanske kan äta frukost med henne och de andra imorgon så jag slipper sitta och äta frukost själv.

Nu tänkte vi snart gå att sova eftersom de andra ska upp typ 4 imorgon (kul...) så vi hörs imorgon någongång! Ciao!
Publicerat den / Ett år i USAFotoSoft Landing Camp;

New York dag 1

Lokal tid: onsdag 14 augusti kl. 20.48


Utsikten från hotellet


Manhattaaaaaan!


Vi tog Staten Island Ferry för att se Frihetsgudinnan

Världens godaste småkakor!!!!
 
Hela soft landing campet!
 
Alla svenskar wiho!!
 
Avslutade sightseeingen på Little Italy innan det var dags för shopping
 
Vi har precis varit på "Adapting to America" möte och just nu sitter vi (jag, Louise, Lovisa och Alice) på hotellrummet och käkar Subwaymackor som vi köpte med oss från Broadway innan bussen gick hem. Smarrigt! Idag var vi på Downtown Manhattan och hade sightseeing, och vi fick se bl.a. World Trade Center, Wall Street, Staten Island, Brooklyn och Soho! Imorgon väntar ännu mer sightseeing, fast på Uptown Manhattan. Vi kommer bl.a. se Central Park, Rockefeller Center, Times Square och Greenwich Village.
 
Har faktiskt gjort en hel del shopping idag, jag som inte brukar vara ett sånt shoppingfreak haha. Kan visa vad jag köpte antingen imorgon eller när jag kommit fram till värdfamiljen! 
Publicerat den / Ett år i USAFotoSoft Landing Camp;

flygresan till new york

Lokal tid: torsdag 14 augusti kl. 19.06

Vaknade sju igår imorse, tog en dusch och gosade jättemycket med katten, fyyy vad jag saknar min älskling. Åt sen frukost och kollade igenom att alla papper fanns med och dubbelkollade packningen. Vid halv tio bar det av till Arlanda och tjugo minuter senare var vi framme.

 

Vi parkerade i garaget och gick upp till terminal två. Jag checkade in bagaget och fick mina boardingkort och information om att mitt bagage åker hela vägen till New York. Hon i disken frågade om jag skulle studera på high school och verkade lite avis, haha.

 

Sen var det bara den jobbiga biten kvar: säga hej då till familjen. Usch, var bland det jobbigaste jag gjort. Kunde inte hålla tårarna borta. Det tog sin lilla stund och sen var det dags för säkerhetskontrollen. Familjen stod kvar och vinkade när jag gick in genom dörrarna till alla gater, kändes så fel.

 

Väl där inne köpte jag en flaska vatten och en varm choklad på Starbucks, och sen mötte jag Louise när hon kommit igenom. Uppe vid gaten mötte vi två tjejer, Alice och Siri, som vi pratade med ända tills vi kom på planet. Alice ska vidare till Utah och Siri till Montana!

 

På flygresan till London satt jag bredvid Louise, vilket var skönt för då fanns det i alla fall någon att prata med, haha. Flygresan tog ca 3 timmar och när vi landat var det bar att fortsätta igenom alla kontroller osv till våran flight mot New York.

 

När vi kommit in till själva terminalen på Heathrow mötte vi först upp Lovisa och sen gick vi och åt lunch. Efteråt kom Alice och sen hängde vi fram tills vår flight var redo för boarding. Vi satt väldigt utspritt på flyget så det var en ganska dryg flygresa. Men som tur var fanns det skärmar så jag kunde se på film, bl.a. slutet på Safe Haven och en liten del av Iron Man 3. Såg också ett avsnitt av Glee.

 

Flighten tog runt åtta timmar så den var alltså ganska lång (och extremt dryg). Kändes som att tiden gick i slowmotion, men vi samlade ihop hos nere hos Louise ibland så vi fick i alla fall prata lite.

 

Efter planet fick vi gå igenom immigration och sen väntade vi ett tag på en shuttle bus till hotellet, där jag nu är och snart ska sova. Bor med Louise och en tjej som heter Amanda, bara svenskar wiho.

Publicerat den / Ett år i USASoft Landing Camp;

framme i new york

Lokal tid: torsdag 14 augusti kl 00.32

Sitter just nu på hotellrummet med Louise och Amanda, my roomies för dessa dagar! Klockan är strax efter halv ett på natten och trots den lilla sömn jag fått på flygresan hit är jag ganska pigg. Uppdaterar mer om hur flygresorna gick imorgon, för det är uppstigning klockan sex imorgon för frukost, så ska ta och sova nu så att jag inte är helt död imorgon!
Publicerat den / Ett år i USASoft Landing Camp;

london heathrow

Sitter just nu på Wagamama på Heathrow! Flygresan gick bra och nu är det runt två och en halv timme kvar tills nästa flyg.Tänkte bara slänga in ett litet inlägg innan jag lämnar Europa, hihi. Nästa gång vi hörs är jag på hotellet i New York!
Publicerat den / Sista månaden - Sverige;

mixed feelings

 
Känner lite så här om hela den här situationen. Om den här dagen. Hur sjukt är det inte?! EN DAG KVAR.
Känslorna är överallt och de skiftar så mycket att jag egentligen inte vet vad jag känner mest. Såklart jag är nervös, men är också så sjukt jävla taggad! Packningen är klar förutom några småsaker som ska ner imorgon, jag har planerat reseoutfit (hahaha) och jag har världens bästa sällskap från både Stockholm och London. Det kan inte bli bättre.

Om tio timmar är det dags att åka till Arlanda, och jag är så redo jag kan bli, nu kör vi! 
Publicerat den / Sista månaden - SverigeUSA-tagg;

you and I have got a lot in common

Idag är det fucking EN DAG KVAR och jag håller på att bli tokig av den tanken. Går även runt här hemma som ett fån och väntar på att klockan ska bli halv fem då pappa kommer och hämtar mig, för ikväll har jag bokat bord på Friday's för en avskedsmiddag med släkt och familj! Hoppas det blir grymt, lär bli sista gången jag ser vissa av dem på tio månader :(

Imorse klockan tio skypade jag med Vickan!!!!! Hon befinner sig på Nya Zeeland sen tre veckor tillbaka och eftersom jag åker imorgon kändes det bäst att göra det idag, annars kanske det dröjer flera veckor tills vi gör det eftersom jag antagligen kommer att ha fullt upp. Det var jäääääättekul och vi snackde i över två timmar! Dock laggade min skype på datorn så jag fick byta till min iPod istället hhahahah åh så fail. Det var kul kompis, det måste vi göra fler gånger!

Nu ska jag klä på mig, kolla den sista packningen och göra mig redo för middagen. Lär antagligen lägga in ett inlägg antingen ikväll eller imorgon innan vi åker till Arlanda, så vi hörs!

(sorry vickis, tyckte den var charmig hihi) men hahhaah gud vad glad jag var på den här bilden hahaha
Publicerat den / Livet i SverigeSista månaden - SverigeUSA-tagg;

i wanna make every second count

Idag har jag:
  • varit på tippen med mamma och slängt massa grejer
  • stuvat om i packningen och packat ner lite fler saker, bl.a. jeansjackan
  • duschat och rakat benen
  • sett sista avsnittet av säsong 5 av Castle
  • pratat med mormor, som är kvar i värmland, via telefon om resan och året
  • sett Monsters University online (SÅ SÖT FILM JAG DÖR)
De här sista dagarna känns så meningslösa men samtidigt vill man ta vara på varje minut, makes no sense liksom. Man bara går och väntar på att det ska bli dagen D men man vill fortfarande att det ska vara veckor kvar. Det känns liksom bara så fel, men ändå så rätt. När jag nu på kvällen ställde mig och ropade på katten sa jag för mig själv att "om tre dagar står jag på Manhattan och byggnaderna slutar inte förrän där uppe" samtidigt som jag stod och pekade högt upp mot himlen (hahahah hej tönt), HUR GALET??? Har aldrig varit i New York så har egentligen ingen aning om hur höga alla byggnader är IRL men det kändes ändå så jävla sjukt. Fattar ni? Om T R E (eller ja... två, men landar ju så sent) små ynka dagar befinner jag mig vandrandes i USA:s största stad. Cray cray.
 
Med den informationen ska jag nu ta och chilla i sängen och:
  • äta det amerikanska godiset jag fick av faster i 18årspresent (för två månader sen hahah)
  • kolla på nån serie/film
  • våndas över att ha min sista hela dag i Sverige imorgon (känns så sjukt)
Spännande att se hur detta smakar! Har bara ätit Skittles förut, haha.
Publicerat den / Livet i SverigeSista månaden - SverigeTankar/ÅsikterUSA-tagg;

beware of mucho texto

Hejsan! Idag har varit en fullsmäckad dag, på ett bra sätt! Klev upp klockan halv åtta imorse för att sedan vid åtta bli hämtad, tillsammans med mamma, av morbror och hans kompis då de skulle cykla från Västerås till Uppsala i Barncancerfondens cykelrunda "Ride of Hope". Anledningen till att jag och mamma följde med var så att vi kunde köra bilen till Uppsala och hämta upp dem när de kommit fram.

Så det var vad jag gjorde fram till fyratiden. Jag och mamma tog en liten roadtrip mellan städerna och när vi kom tillbaka hem bar det nästan direkt av hem till en av mammas väninnor som hade födelsedagsbuffé, där jag och brorsan stannade till niotiden. Nu är vi hemma igen och ikväll tänker jag bara ta det lugnt för är så jävla trött. Får nog bli att kolla på de två sista avsnitten av Castle säsong 5 så får jag det ur vägen också. Imorgon har jag inget planerat så vi får se vad som händer.

Har för övrigt gjort en del andra "resor" nu i veckan. I tisdags åkte jag, mamma och lillebror till Norrtälje för lite shopping och för att se staden. I onsdags var jag och mamma inne i stan och sedan på kvällen mötte vi upp faster för att äta middag, och igår var jag och mamma i Täby Centrum för att fixa det allra sista (vilket inte alls var speciellt mycket). Vi har försökt klämma in så mycket som möjligt nu sista veckan och det har varit väldigt trevligt! Kommer sakna detta... Vet förresten inte alls vad jag ska känna nu när det bara är tre dagar kvar. Känns så overkligt att säga "jag åker på tisdag". Liksom VA????? Nyss var det ju 200 dagar kvar!?

Har också packat det allra sista och blivit typ färdig med nämnd packning (hade 1,5 kilos marginal första vägningen wiHOOO). Väskan landade tillslut på 21,05 kg efter lite omstuvning och rensning bland byxor och annat tjafs. Har även 9kg kvar att packa i kabinväskan ifall det nu skulle bli så att jag handlar för mer än 2kg i New York haha! Tror dock att det är lugnt. Kom dock på nu ikväll att jag kanske ska packa ner halsduk och vantar... fast jag tror nog att mamma eller pappa får skicka det när hösten väl börjar komma. Vet ju inte ens hur kallt det blir där i början så det blir kanske bäst. Antingen det eller så får jag rensa ännu mer bland kläderna.
 
Nu ska jag se till att föra över pengarna från mitt sparkonto till både ICA-kortet och mitt VISA innan det blir för sent. Eftersom jag har två olika banker sker inte överföringen mellan dem förrän nästa bankdag (alltså måndag), så gör jag det nu vet jag att de finns på ICA-kortet tills på tisdag!
 
Inlägget blev mycket längre än planerat och även bildlöst, ber om ursäkt för det haha. Men creds till dig om du läste hela texten!
Publicerat den / Livet i SverigeSista månaden - SverigeUSA-tagg;

presentinslagning

Idag tog jag mig i kragen och slog in alla presenter, något som jag skjutit upp ett bra tag. Det var ganska svårt att försöka komma på vem som skulle få vad med tanke på att jag köpte de flesta presenterna redan i slutet på juni, innan jag fick min nuvarande familj. Men jag tror jag fick till det tillslut, ska bli så roligt att se vad de tycker! Det är deras första gång som värdfamilj också så det blir nog roligt för dem också!
 
 
|| Medan jag höll på att slå in presenterna tog jag även kort på dem, så när jag kommit fram och de fått alla presenter kommer det nog upp ett inlägg här på vad jag köpte, typ som ett litet tips till blivande utbytesstudenter som inte vet vad de kan köpa. Så håll ögonen öppna! ||
Publicerat den / FotoLivet i SverigeSista månaden - SverigeUSA-tagg;

Flygbiljetter!

Igår eftermiddag damp mina flygbiljetter ner i inkorgen, tillsammans med lite annan information angående flygresorna nästa vecka. Bland annat var det en massa information om hur och vart man skulle gå när man väl landat samt vad man gör ifall man har bråttom eller skulle missa ett flyg. Fruktar att behöva springa omkring på Heathrow och leta gater och sånt (har inte varit där sen i april förra året), men som tur är har jag ju Louise med mig från Arlanda så vi är i alla fall två, haha!
 
Så här ser mina flygtider ut mer exakt för den 13/8 samt den 16/8!
 
13 augusti:
Arlanda 12.20 - London 14.05
London 18.05 - New York JFK 20.55
 
16 augusti:
New York JFK 13.59 - San Francisco 17.24
San Francisco 19.15 - Redding 20.21
 
Första flygningen (Stockholm - London) tar omkring 2 timmar och 45 minuter, och andra flygningen (London - New York) är betydligt längre (och även den längsta) med sina 7 timmar och 50 minuter. Sen blir det stopp i New York i tre dagar innan jag beger mig till östkusten. Flygningen mellan New York och San Francisco tar 6 timmar och 25 minuter och sista flygningen är även den kortaste, den tar bara 1 timme och 6 minuter.

Fick förresten i början på veckan reda på att det är en norsk tjej som även hon ska till McArthur(!!) så vi har pratat lite, och det visade sig att även hon åker på tisdag! Så vi kommer mötas i London och vara på samma Soft Landing Camp, men tyvärr reser hon från JFK mycket tidigare än jag gör, så kommer få flyga den biten ensam, men det tror jag kan vara skönt. Däremot kommer vi att ta samma flyg från San Francisco till Redding, så vi kommer i alla fall att mötas i SF och komma fram samtidigt!
Publicerat den / FörberedelserLivet i SverigeSista månaden - SverigeUSA-tagg;

sju dagar

Idag är det exakt en vecka kvar tills jag sätter mig på planet mot London. Den tanken har gjort mig både fruktansvärt skräckslagen och oerhört taggad. Det är inte förrän nu som jag faktiskt inser vad jag gett mig in på, och jag får lite smått panik när jag inser att jag snart lämnar allt det som får mig att känna mig trygg. Men å andra sidan är detta något som jag verkligen verkligen har velat göra så sjukt länge och jag är så tacksam över att få åka iväg på detta äventyr!

Hur som helst, har pratat lite med min värdmamma på facebook och kan bara säga så här: min placering verkar underbar! Trots att det är en liten håla mitt i ingenstans tror jag att jag kommer trivas som fisken i vattnet. Det var i stort sett precis det här jag hade hoppats på. Mina äldsta värdsystrar la förresten till mig på facebook inatt men jag har inte vågat skriva något till dem än, haha...
Publicerat den / Livet i SverigeSista månaden - SverigeTankar/ÅsikterUSA-tagg;

last day in ten months

Idag är min sista dag hemma hos pappa. Är så konstigt och jag vet inte riktigt vad jag ska känna. Har tömt mitt skrivbord eftersom min brorsa ska ta över det när hans rum blivit omgjort, och så har jag även ställt undan lite andra saker som inte behöver stå framme. Har fyllt en stor påse med kläder som jag kanske ska packa ner i resväskan, men det är inte säkert. Ska börja packa nu i veckan så vi får se vad som får följa med.

Så nu står alltså alla väskor på min säng och jag håller på att lägga undan kläder i garderoben och packa de sista grejerna som ska med till mamma. Nästa vecka är det en hel del som måste fixas, bl.a. ska jag plasta in mina ID-kort för försäkringen och ICES, och så måste jag skriva ut lite mer papper och börja klura ut hur jag ska få plats med allt i resväskan... Dessa sista 9 dagar kommer bli hektiska men jag är faktiskt ganska taggad!
Publicerat den / FotoFörberedelserLivet i SverigeSista månaden - Sverige;

Soft Landing Camp: schema

 
Innan jag åker till min värdfamilj ska jag ju vara i New York i tre dagar med andra utbytesstudenter på ett så kallat Soft Landing Camp. Schemat för de tre dagarna fick jag i mitt avresebrev för några veckor sen så tänkte dela med mig av vad vi kommer att göra under de dagarna!
 
Dag 1
Ankomst till JFK och hotellet
Information om vad som händer nästa dag
 
Dag 2
06:30 Frukost
08:00 Sightseeing tour på Manhattan på bl.a. Central Park, Rockefeller Center, Times Square, Little Italy, Chinatown och Greenwich Village.
13:00 Sightseeing över och tid för shopping eller andra saker
18:00 Bussen går tillbaka till hotellet
20:00 Informationsmöte
 
Dag 3
06:30 Frukost
08:00 Sightseeing tour på Manhattan bl.a. World Trade Center, Wall Street, Staten Island, Brooklyn och Soho
13:00 Sightssing över och tid för shopping eller annat
18:00 Bussen går tillbaka till hotellet
20:00 Avresemöte
 
Dag 4
Åka till värdfamiljen
 
Så den 13e klockan 20.55 lokal tid anländer vi i New York för att sedan ha två heldagar med guidening samt shopping, för att sen på morgonen den 16e åka vidare till våra värdfamiljer. Längtar så sjukt mycket!
Publicerat den / Livet i SverigeSista månaden - SverigeUSA-tagg;

frågor & svar #5

Natalie:
Hej, du kanske redan har skrivit detta någonstans men jag undrar hur du kan åka som utbytesstudent när du är 18, för de flesta tar väl inte emot 18-åringar? :)
Hej Natalie!
Jag kan åka som utbytesstudent (med Explorius) eftersom jag är född efter den 1a mars 1995! För höstens program var man tvungen att fylla år efter detta datum för att kunna åka.
 
För läsåret 2014/15 har Explorius skrivit följande på sin hemsida:
"Du som är född mellan 96.03.01 och 99.08.01, inte tagit gymnasieexamen och studerar heltid terminen innan du reser, har godkänt i alla ämnen och goda kunskaper i engelska, kan söka till Explorius High School-år i USA."
 
Så det beror alltså helt på när på året du är född! Fyller du år innan den 1a mars det året du blir 18 så är det oftast för sent, om du inte väljer t.ex. Select High Schools med Explorius, då brukar man kunna vara något äldre :)
 
Hoppas det gav svar på din fråga!
Publicerat den / Frågor & svarLivet i SverigeSista månaden - Sverige;

McArthur, California

Det där ↑ är namnet på min nya by för det kommande året. Ska alltså bo i McArthur i norra Kalifornien några timmar från gränsen till Oregon hos en familj med hästintresse! Familjen består av en mamma, en pappa och tre döttrar som är 15, 14 respektive 10 år samt sju hundar, fyra hästar, tre katter, massa grisar och två vildsvin. SÅ HIMLA ROLIGT!! Mamman och döttrarna har förutom hästintresset även ett intresse för softball och mamman är coach för the softball little league. Pappan är mekaniker och det hela känns ganska så bra! Fick ingen mejladress men la till mamman på facebook tidigare så hoppas hon accepterar!
 
Staden har 338 invånare så det blir en väldigt stor förändring! Kommer bli en jobbig omställning med tanke på att det bor 30,000 människor i min håla, men det kommer nog bli bra så småningom. Skolan jag ska gå på heter Fall River Junior-Senior High School och den börjar den 21a augusti! Deras maskot är bulldogs och färgerna är royal blue och gold.
 
Det verkar inte finnas så där jättemycket underhållning i byn men närmaste stad heter Fall River Mills med runt 500 invånare och sen finns det även Redding som är mycket större med sina 92,000 invånare, och den ligger ungefär 1,5 timme bort!
 
Jag tror detta blir super, känns i alla fall bättre än den förra. Om 11 dagar åker jag på Soft Landing Camp och om 14 träffar jag familjen!
 
Publicerat den / Ett år i USAHigh SchoolLivet i SverigeSista månaden - SverigeUSA-tagg;

JAG HAR FÅTT NY VÄRDFAMILJ!

Explorius rindge mig strax innan två för att tala om att jag har fått en ny värdfamilj! Kommer fortfarande att bo i Kalifornien, dock inte i Clovis, men jag tänker göra ett separat inlägg om detta och så ska jag även fixa en ny header och ändra informationen i sidomenyn, men det får bli när jag kommer hem!
Publicerat den / Livet i SverigeSista månaden - SverigeUSA-tagg;

Follow on Bloglovin

Stockholm


McArthur, CA


Hannah 19
STOCKHOLM


Under läsåret 2013/14 var jag utbytesstudent i McArthur i norra Kalifornien i USA, och nu är jag hemma igen för att återgå till den svenska vardagen.

När jag kan, försöker jag att här på bloggen skriva om tiden efter USA. Om du känner för att hänga med är det bara att följa mig här!