wednesday afternoon

Lokal tid: onsdag 30 oktober kl. 17.03
 

Idag under leadership målade jag, Riina och Jenny våra flaggor på the smart board. Hade inget att göra haha så why not liksom. Dagen har annars varit rätt seg, men hann i alla fall göra alla läxor så kan bara chilla ikväll, kollar just nu på inspelningen av Castle från i måndags, wiho.
 
Blev ett väldigt meninglöst och kort inlägg den här gången, men oh well. At least I'm updating, alltid bättre än inte alls, haha.
Publicerat den / Ett år i USAHigh School;

what i've been up to lately

Lokal tid: tisdag 29 oktober kl. 19.25
 
Tog tretton dagar innan jag uppdaterade den här gången... Oh well. Är mer aktiv på Twitter, Facebook och Instagram dock så ni kan följa mig där för bättre uppdatering. Länkar finns i menyn. Har knappt tid för bloggen ochnär jag väl har tid så är jag antingen för trött eller spenderar den på annat håll. Men fotbollssäsongen är över nu så kommer förhoppningsvis att ha mer tid över än tidigare, vilket kanske ger bloggen mer liv. Återstår att se, hehe.
 
Hur som helst, det börjar sakta men säkert bli höst här borta. Det är dock fortfarande ganska varmt på dagarna så vore det inte för att alla löv har blivit gula, röda och orangea hade jag inte märkt av hösten. Kan liksom fortfarande spela fotboll i t-shirt och shorts utan att frysa. Fotbollen är dock över för den här säsongen (gonna miss our team ♥) så behöver inte göra det något mer, haha. Alla löven har blåst av träden i söndags, var nästan en hurricane och vinden var så stark att allt försvann över en natt... Värdfamiljen frågade om vi hade sånt hemma och jag sa nej haha.
 
Höstlovet har ju börjat hemma nu så hoppas ni alla har det bra! Själv har jag ungefär en månad kvar till Thanksgiving break, så får bli att hålla ut tills dess, men skolan är ju helt okej här ändå så det blir nog inga problem. I alla fall, eftersom det har gått ett tag sen senaste inlägget tänkte jag slänga in lite korta uppdateringar om vad jag gjort sen sist:
 
Fredag 18/10:
Hade filmkväll med två utav vsystrarna och fick cheese puffs från Safeway från min vmamma. De är som ostbågar och smakar nästan lika gott, så behöver inte be om ostbågar längre, haha.
 
Lördag 19/10:


Kelade med våra nya barn cats och besökte Burney Falls med Riina, Sara & Briley (en del av hennes vfamilj). På kvällen hyrde jag film med Loni och hade ännu en movie night.
 
Söndag 20/10:
Loni jobbade och Laci sov över hos Sarah, men yngsta vsystern hade vänner över så jag, mina vpäron och dem åkte till the goldfish pond mitt ute i ingenstans för att fånga guldfiskar. Var rätt annorlunda att se guldfiskar ute i naturen, haha! Det var i alla fall rätt intressant, hoppas kunna åka tillbaka nån gång
 
Tisdag 22/10:
Hade vår sista hemmamatch med fotbollen. Spelade tyvärr inte då jag på torsdagen hade blivit trampad på vilket resulterade i en svullen fotvrist. Så tog det lugnt och satsade på att spela torsdagens match istället. Svullnaden syns inte jättebra på bilden men det var rätt illa. Svullnaden är förresten fortfarande kvar och det gör fortfarande ont ibland... Oh well.
 
Onsdag 23/10:
Hade soccer pictures med världens bästa lag ♥ Efteråt hade vi "pizza practice" på The Ol' Merc där vi åt pizza och pratade. Efteråt åkte jag och Loni till the FFA Pumpkin Carving Meeting och där fick de oss utbytesstudenter att carve pumpkins, haha. Den var så ful att jag inte ens tog en bild lol
 
Torsdag 24/10:
Hade vår sista fotbollsmatch i Trinity. Lämnade skolan 11.15 för den långa resan, och matchen slutade oavgjort 2-2. Vårt bästa resultat under hela säsongen whoop! Fick dock en fotboll i ansiktet någon gång under matchen hahah, högra halvan av mitt ansikte kändes svullet. Efter matchen satt visom var kvar från fotbollslaget och snackade utanför idrottshallen medans vi väntadepå att volleybollen skulle bli över. Kommer verkligen sakna vårat lag ♥
 
Fredag 25/10:
 
Efter skolan hade tjejerna softball practice så jag följde med och tittade på, och sen följde jag md Loni till kiripraktorn för att fixa hennes höfter och axlar, och sen åkte vi hemför att göra oss i ordning inför att åka till Big Valley för att titta på deras football game. Baylee och Jordyn följde också med då de skulle sova över. Känner knappt någon i Big Valley men hade ändå a good time!
 
Lördag 26/10:
Klev upp klockan sju för att göra oss i ording för avfärd mot Redding. Tjejerna i laget som min vmamma coachar hade ett softball tournament lördag-söndag och deras första match var klockan halv tolv. Det såg så himla kul ut, önskar verkligen jag kunde spela men är för gammal då det är ett 16 and Under-lag. I alla fall, på kvällen åkte vi till Nash Farms som är ett haunted house och en corn maze! Hahahah hade the best time och blev rädd för typ ingenting hahah hatar haunted houses!! Men det var så himla kul ändå, förutom att bli jagad av motorsågar, that scared me so bad!!!!! I the corn maze gick jag med mina vpäron, vfaster, vsyster & Katie, och en gång blev jag så rädd att jag satte mig ner på marken hahahha. Min vpappa retade mig för det hela helgen, hahhaha love him. Det var i alla fall en superrolig kväll!
 
Söndag 27/10:
The softball tournament fortsatte. De förlorade dock sina matcher så vi åkte hem vid tvåtiden och väl hemma gjorde jag mina läxor och kollade på tv. Var helt exhausted efter lördagens bravader så var skönt med lite lazy time.
 
Tisdag 29/10:
Gjorde knappt något igår så skippar det. Idag efter skolan gjorde jag och Lyndi svenska pannkakor! Failadelite i början men fick tillslut till receptet och det blev rätt så bra trots att det är annorlunda. Sen dess har jag myst lite med the barn cats och gungat på baksidan med Lyndi. Ska bara ta det lugnt ikväll och ta en dusch om en stund.
 
Förhoppningsvis kommer uppdateringen att vara bättre än vad den varit!
Publicerat den / Ett år i USAHigh School;

it's time to sing about the good times

Lokal tid: onsdag 16 oktober kl. 17.59
 

Sitter just nu i soffan och skriver på mitt rough draft för en engelskauppsats som är due imorgon... It sucks. Har som tur var inte så mycket kvar, endast en sammanfattning + lite till, så bör vara färdig snart. Annars har dagen varit rätt händelselös hittils. Fick tillbaka mitt personal statement som jag tydligen fick ett B på wihoo så nu har jag iaf ett B- i engelska vilket är rätt så bra! Kursen är så himla mycket svårare än jag trodde den skulle vara (förutom grammatiken haha) men förhoppningsvis kommer jag ikapp soon.
 
Hur som helst, har nu varit hos värdfamiljen i två månader och trivs fortfarande som fisken i vattnet, om inte ännu bättre. Har verkligen aldrig haft hemlängtan sen jag kom hit för allt är så himla bra och jag vill flytta hit för alltid haha. Vi får se hur det blir med det när jag gått ut gymnasiet, men allt det där känns så långt bort just nu. Vill aldrig åka härifrån, bara tanken på att jag om åtta månader måste lämna detta ställe och dessa människor är jobbig redan nu, så ska försöka ta vara på all tid jag har och göra det här året till det bästa året i mitt liv!
Publicerat den / Ett år i USAHigh School;

last week

Lokal tid: måndag 14 oktober kl. 20.47
 
Måndag 7/10:
Hade skola som vanligt men när jag kom hem för att byta om för fotbollen väntade en blå låda på mig från mamma och pappa. Tack så himla himla mycket för att ni skickade allt som jag saknade, det uppskattas!!! ♥ Fick även mina iPodskal som jag beställde från Ebay.
 
 
Tisdag 8/10:
Hade en hemmamatch mot Mt. Shasta som gick sådär, är väl ungefär vad jag minns av denna dag hahaha.
 
Onsdag 9/10:
Åt garlic breadsticks från the pizza parlor till lunch (bästa<3333) och fick min Fall River Bulldogs hoodie at last, wihoo! I love it!
 
Torsdag 10/10:
Hade fotbollsmatch mot Modoc i Alturas efter skolan, första resan med bussen som vi delar med volleyballaget. Satt mest och lyssnade på musik på vägen dit men vägen hem var mycket roligare, vi var bara sju stycken kvar från fotbollen som åkte hem med bussen och vi hade det störtkul längst bak i bussen haha!
 
Fredag 11/10:
Åt The Frosty med Loni och Racheal till lunch efter skolan och sedan följde jag med och tittade på när mina vsystrar tränade softball. Min vmamma är coach och de har ett tournament nästa helg, men kan tyvärr inte vara med och spela då jag är för gammal... Men när säsongen börjar i vår ska jag gå på tryouts!
 
Lördag 12/10:
Vaknade upp med världens förkylning klockan sju på morgonen. Näsan var igentäppt och läpparna torra som papper. Var tvungen att ta en dusch för att få det att bli bättre. Hade bortamatch mot Etna så vi lämnade McArthur redan klockan nio på morgonen... Stannade i Yreka för att äta lunch och köpa snacks innan vi fortsatte till Etna. Tog ca 3-4 timmar totalt att åka dit och matchen gick helt okej trots förlust. Efter att ha plockat upp volleyballaget bar det av hemåt igen, efter ytterligare ett stopp i Yreka. Jag och Riina tog en trip in på Dollar Tree vilket är en dollar store där allt kostar $1 or less. Köpte godis för $6 lol. Kom hem runt sjutiden och då var jag så himla trött haha. HITTADE ANNAS PEPPARKAKOR INNE PÅ RILEY'S BTW, HAPPY MOMENT!
 
Söndag 13/10:
Vaknade upp med en ännu värre förkylning än på lördagen. Hade som tur var köpt nässpräy i Yreka så det var lätt fixat med medicin, näsdukar och mintte. Hade i alla fall ytterligare en softballträning där jag denna gången fick testa på att träffa bollarna med slagträet, är faktiskt rätt så bra för att aldrig ha spelat förut! Can't wait to try it!!! Vår efterbilvna katt åt förresten min engelskaläxa medans vi var borta så fick byta ut papperna idag during English hahahahhaha. På kvällen firade vi Grandma Gray som fyllde 77 tillsammans med Aunt Sarahs familj.
 
Det var en sammanfattning av veckan som gått. Ska försöka göra detta varje vecka om jag inte har tid att skriva flera inlägg så bloggen ändå stays updated, hehe. Nu måste jag tyvärr ta tag i engelskan som jag sköt upp för att skriva detta inlägg haha. See ya!
Publicerat den / Ett år i USAHigh School;

this is your chance

Lokal tid: måndag 14 oktober kl. 20.00

 
Vet att bloggen har fått lida ända sen jag anlände här i California, men tänkte ge mig på ett försök att få ändring på det en gång för alla. Så ni bestämmer: ge mig en rubrik/innehåll till ett inlägg ni vill att jag ska skriva, ställ frågor om mat/ekonomi/vardag/skolan, be om tips och/eller inlägg om amerikanska saker/vanor/skillnader osv, vad som helst! 
 
Ska försöka skriv aihop några inlägg som jag kan ha i utkastet och posta när jag har tid så bloggen återfår lite liv. Hade verkligen ingen aning om hur upptagen jag skulle vara när jag anlände hit, man är verkligen så mycket mer upptagen än vad man kan tro. Trodde jag skulle ha all tid i världen haha, men så blev det icke! Är trots allt ändå så himla lycklig över att jag hamnade just här, helt ärligt har jag the time of my life!
Publicerat den / Ett år i USA;

homecoming 2013

Lokal tid: söndag 13 oktober kl. 22.54

|| Två månader i staterna idag! ||

Menade bokstavligt talat senare när jag berättade om att jag skulle uppdatera om Homecoming haha. Har verkligen inte haft tid dock, har sällan det nu förtiden, så det har fått vänta tills nu. Så här är det äntligen: HOMECOMING!
 
För er som inte vet vad Homecoming innebär så är det i princip den första amerikanska fotbollsmatchen på hemmaplan som spelas efter den matchen på bortaplan med längst resväg, alltså efter den match det tog längst tid att åka till. Homecoming innebär även Spirit Week för att visa sin school spirit och för att stötta spelarna inför fredagens match. Mellan de två matcherna på fredagen (JV och Varsity) kröntes även the Homecoming King & Queen ifrån de nomineringar som man fått rösta på för några veckor sen. Det visades även upp floats från de olika klasserna (freshmen - seniors). Veckan var väldigt underhållande och annorlunda, och det är något som vi inte alls har hemma i Sverige. Det är en rätt cool upplevelse.
 
Har inte så många bilder från själva veckan och Spirit Week, men har en hel del bilder från the game i fredags då jag tog foton för Yearbook.
 
The cheerleaders!
 
Kröning av HC King & Queen
 
Min värdkusin Dakota delade ut kronorna, så söt!
 
Här är alla nominerade: Johnny & Jackie - Freshmen | Rudy & Lisa - Juniors | David & Emily - seniors | Michael & Miranda (King & Queen) - seniors | Colin & Sarah - seniors | Tanner & Sarah - sophomores. Plus Dakota och Sadie som delade ut kronor och blommor.

 
Under the assembly när de ropade upp the Homecoming royalty

Vår awesome Homecoming float! Vi vann haha
Publicerat den / Ett år i USAHigh School;

seg söndag

Lokal tid: söndag 6 oktober kl. 18.07

Kitty and me! Love that cat

Ligger just nu i soffan och kollar på Forrest Gump medan mina vsystrar bråkar. Är rätt underhållande faktiskt eftersom jag sällan bråkar med min lillebror hemma haha. Hur som helst, har haft en seg söndag och knappt gjort någonting på hela dan och samma gällde för gårdagen. Dock åkte vi till the the movies för att se Percy Jackson and the Sea of Monsters på kvällen, men det var allt.

Vet inte om korta inlägg uppskattas men det fick bli så nu haha. Åter skola imorgon vilket jag inte är så taggad på, är trött i princip all time haha. Men gillar människorna så det brukar gå väldigt fort! Ska försöka slänga in ett inlägg om Homecoming senare!
Publicerat den / Ett år i USA;

last weekend

Lokal tid: lördag 5 oktober kl. 13.39
 
Förra helgen spenderades i Redding tillsamans med Aunt Ambers familj då det var dags för family pictures. Vi åkte ner hemifrån lördag förmiddag för att lämna av Loni i Burney som hade en körlektion (hon fick köra hela vägen ner) för att sedan möta dem i Redding. Väl där åt vi på Subway (de hade världens godaste raspberry cheescake-kakor!!!!) och sen bar det av mot hotellet där vi skulle bo för att lämna av våra väskor.
 
Sedan bar det av mot the mall! Wiho. Fick äntligen göra lite ordentlig shopping, hittade bl.a en underbar jacka för $26 (svinbilligt!!) samt fyra par jeans på American Eagle eftersom jag var i stort behov av flera jeans (hade två par innan...). Vi shoppade också kläder inför the pictures då vi alla skulle bära matchande färger, så min vfamilj köpte en svart t-shirt och ett blått linne till mig, hehe. Hittade också världens underbaraste boots som jag hoppas kunna ha i vinter. Har redan använt dem till skolan och de är sååå underbara!
 
Efter shoppingen stannade vi till på Applebee's för middag innan vi åkte tillbaka till hotellet där vi köpte snacks i the vending machine och badade i deras varma spapool tillsammans med Aunt Amber och hennes familj. När poolareat stängde åkte jag, Lyndi och Laci med Uncle Mike för att köpa frozen yoghurt, det var sååå gott! Sen var det läggdags och på söndagen var det dags för family pictures! Vi tog dem i en park en liten bit utanför Redding och jag tror de blev ganska bra. Passade även på att ta mina senior pictures samtidigt, vet dock inte om de blev bra hahaha. Detta kommer iaf vara ett fint minne av my 2nd family att ta med hem ♥
 
Det var i princip allt vi gjorde innan det bar av hemåt igen. Älskar våra bilresor för det är aldrig en tråkig stund in the Denny family, haha. Är i dessa stunder som jag inser att jag har verkligen hamnat på det bästa tänkbara stället hos världens bästa värdfamilj. Kunde inte vara lyckligare
Publicerat den / Ett år i USA;

bilder från senaste veckan

Lokal tid: torsdag 3 oktober kl. 23.17
 
Ber så hemskt hemskt hemskt mycket om ursäkt för den otroligt dåliga uppdateringen! Tro mig, jag vet hur jobbigt/irriterande det är att läsa bloggar som knappt uppdateras, men jag kan helt ärligt säga att jag knappt har tid. Trodde aldrig att jag skulle vara så här upptagen men skolan tar upp så himla mycket tid med alla läxor och event som pågår, och sen har vi ju fotbollen. Har minst en match i veckan plus träning varje dag och när jag kommer hem är jag så trött att jag inte ens orkar slå på datorn haha. Försöker uppdatera så gott jag kan, vet dock oftast inte vad jag ska skriva (tips uppskattas!). Men nu när jag har en iPod igen och de har uppdaterat blogg.se appen kanske jag kan uppdatera oftare! Let's hope!
 
I alla fall, slänger in lite bilder från senaste veckan här nedanför. Dagarna bara flyger förbi nuförtiden, det är ju helt sjukt att det redan är oktober...!
 
 
Så här ser mitt skåp ut just nu under Homecoming. Älskar att de har satt dit en fotboll med mitt namn och nummer på hihi.
 
 
Loni being Loni before our game on Tuesday.
 
 
Lever livet här på andra sidan Atlanten.
 
 
Jecca och Baylie före matchen i tisdags! Love themmmmm
 
 
Jag och Loni, love this giiiirl ♥️
 
 
Hahhahahah Ernesto (och många andra killar) klädde ut sig till tjej under Opposite Day igår, var så kul
 
 
Framsidan av skolan
 


Hade powderpuff igår och efteråt var det Night Rally! Var rätt lame men är ju en del av high school så det var kul att få uppleva!
 
 
Me and Loniiiii ♥️
 
 
Guess who finally got her license today??? Loni såklart whooop!!! Är så himla underbart! Vi behöver inte längre ringa mina vföräldrar varje gång vi behöver skjuts haha
 
 
Det här är vad jag sysselsatt mig med de senaste timmarna. Läste klart US History boken och pluggade inför provet imorgon, kulkul.
 
Har haft fullt upp hela veckan och det ser inte ut som att det kommer lugna ner sig. Imorgon är det själva Homecoming så kvällen tillbringas antagligen på skolan, och nästa vecka har vi tre fotbollsmatcher. Får se när nästa gång jag uppdaterar blir, har några inlägg att skriva om helgen som tillbringades i Redding och lite andra saker. Ska försöka få till det i helgen så håll tummarna! Ni får ha det så bra så länge!
Publicerat den / Ett år i USAHigh School;

it's finally here after one month without...

Lokal tid: måndag 30 september kl. 21.09
 
 
My loving iPod! Min gamla tappade jag ju under the fair för nästan exakt en månad sen så efter mycket funderande beställde jag en ny i tisdags och idag kom den äntligen! Har ett quote på baksidan som säger "Let no one ever destroy your dreams", gillar det supermycket och det var gratis så kände mest: why not? Så glad att äntligen ha en iPod igen, kände mig så tom utan min bebis ♥
Publicerat den / Ett år i USA;

Follow on Bloglovin

Stockholm


McArthur, CA


Hannah 19
STOCKHOLM


Under läsåret 2013/14 var jag utbytesstudent i McArthur i norra Kalifornien i USA, och nu är jag hemma igen för att återgå till den svenska vardagen.

När jag kan, försöker jag att här på bloggen skriva om tiden efter USA. Om du känner för att hänga med är det bara att följa mig här!