lite bilder från gårdagens fotopromenad

Publicerat den / FotoLivet i Sverige;

the greatest show the world has ever created

För några veckor sen hittade jag en ny favoritserie, seriöst det är den bästa som någonsin har skrivits. Säger så om varje show jag tittar på men nu överdriver jag inte, den är fucking AWESOME. Jag har helt ärligt legat och skrattat och flämtat efter luft för att replikerna är så himla underbara, konstiga, roliga och bara bäst. Ibland har jag till och med blivit tårögd, det fanns såna tillfällen också. Men generellt sett är den tamigfan den underbaraste serien i världshistorien, till och med bättre än Grey's, CSI: NY och Glee. Tillsammans. Sad but true.
 
Vad är det då för serie jag pratar om? Community förstås! Ååhhh blir alldeles varm av bara nämnandet av den. Kan sitta och kolla på klipp på youtube i timmar med de bästa stunderna från de första tre säsonerna bara för att de är så underbart roliga och jag dör varje gång. Kolla här nedan så förstår ni varför, hihi.























Ahahahha alltså de två sista är bara så underbara, dör den här showen är fucking bäst ♥
Publicerat den / Livet i SverigeMusik/Videor;

everybody knows i'm hung up on you

Loggar in här och ser att jag i måndags hade 33 besökare, wtf hände liksom. Fast sen slog det mig att Alice länkade mig på sin blogg när hon skrev om sin placering så då förstod jag varför, haha. I alla fall, bloggar väl lite var och varannan dag just nu. Anledningen till det är att jag inte har nåt att skriva om då det inte händer så mycket för tillfället. Det enda jag väntar på är ett samtal från Explorius angående min placering. Vet fortfarande inte vad som gäller, om det här är den placerigen jag kommer få eller om jag blir av med den och får fortsätta väntan. Ger dem en dag till i alla fall men sen tänker jag nog skicka iväg ett mejl och bara fråga om de hört något. Är två veckor sen jag skickade tillbaka underskriften, känns ju som att det borde hänt nånting nu.
 
Hur som helst, idag tog jag en promenad på ca 1,5 timme för att försöka göra en fotoläxa som jag inte har någon inspiration alls åt men måste. Jag hamnade nere vid sjön så jag gick ut på isen och gick där istället för att gå längs bilvägen. Det var mysigt, jag gick där med lurarna på, musiken på hög volym, kameran runt halsen och solen i ryggen - så underbart! Hade varit ännu mysigare om mamma varit med men hon jobbade ju så fick klara mig ändå, hihi.
 
Tillslut tog jag tåget hem för jag hade ingen ork att gå tillbaka, hade inte ätit på typ tre timmar och jag var jättetörstig. Hoppas i alla fall att bilderna blev någolunda bra för annars kommer jag börja gråta. Hatar att gå foto nu när inspirationen legat på noll sen december, allt blir bara 1000 gånger jobbigare.
 
Imorgon väntar kanske skridskoåkning med mami och brorsan på sjön om vädret inte är alltför dåligt, annars får vi hitta på nåt annat. Nu ska jag i alla fall redigera lite bilder från idag, over and out.
Publicerat den / Livet i Sverige;

i really wanna love somebody


Jag har inte nämnt att pappa skaffat katter, eller hur? Tror jag glömt bort det, hehe. Sen förra torsdagen bor det i alla fall ytterligare två varelser hos oss: Skrutten och Sixten! Skrutten (randiga) fyller sex i år och Sixten (svarta) fyller två, så de är ganska små jämfört med min älskling hos mamma som fyller 13, men de är mysiga. De är rätt busiga och älskar mat, så vi blev bästisar nästan direkt, hihi.
 
Idag fick förresten Alice reda på allt om sin familj, whoop!!!! Hon skickade in sin underskrift senare än jag, så jag hoppas att min info kommer snart också... Har väntat på ett samtal från Explorius ända hon berättade det. Hoppasssss det sker snart för jag blir nervös så fort telefonen plingar, haha :(
Publicerat den / FotoLivet i Sverige;

kingsburg swedish festival

"Kingsburg Swedish Festival, which is one of the biggest and most known festivals that bring people in from all over the country, is held annually during the third weekend in May. Activities include a Swedish pancake breakfast, a parade and the coronation of the Swedish Festival Queen. Many booths, rides and activities are set up all along the side of Downtown Kingsburg's Draper Street."
Något jag måste försöka besöka under mitt år, eller egentligen i slutet, är Kingston Swedish Festival. I Kingston finns det något som kallas "the Swedish village" och där kan man tydligen bl.a köpa marabou och andra svenska saker om jag inte missförstått. Det bästa är att det ligger ungefär 30 minuter utanför Fresno, så alltså är det inte speciellt långt dit.
 
Festivalen varar fyra dagar i slutet på maj, från torsdag till söndag, och den kanske inte är så där jätteintressant, men det vore roligt att få uppleva det åtminstone. Jag menar, vem skulle inte vilja se deras vattentorn (bild ovan) med egna ögon? Det är ju format som en kaffekanna, duh.
Publicerat den / Livet i SverigeRoligheterUSA-tagg;

if you're on your way i'm not gonna write you to stay

Pratade med Alice igår om våra placeringar (vi ska bo i samma stad) och hur mycket vi hört om våra familjer, och vi vet ungefär lika mycket just nu. Hon hade i alla fall kontaktat Explorius som trodde att våra papper ligger på ICES kontor i USA, så förhoppningsvis får vi mer information snart. Har lyckats hitta min värdmamma få Facebook (hej stalker) och hon är tydligen från Brasilien, och hon verkar ascool! Hoppas jag får veta mer om dem snart för vill veta vad de jobbar med, vad de har för intressen och allt sånt där. Tror att de har en dotter på kanske sju år också, men vet ingenting om hennes man.
 
Låter som värsta creepet men har ju fått familj men ingen information så whateverrrrrrrrr. Vill veta vilken av de åtta skolorna i Clovis jag ska gå på (hoppas på den som är närmast för den verkar skitstor och asball!!), och om jag kommer vara senior eller inte, hihi. Aja, är bara att vänta och se, kanske får jag ett samtal av Explorius snart igen, wiiiie.
 
Just nu sitter jag och har webbutveckling, vår lärare skriker på alla men mmmm det är najs. Snart har vi svenska och jag kommer nog avlida av tristress för svenska är fanimig det värsta ämnet jag har just nu, det är så himla tråkigt och jobbigt och sämst och bara usch. Efter det har jag fotoprov och sen får jag loooooooooooov!!!! Har haft två andra prov den här veckan också, ett i medier, samhälle och kommunikation i onsdags och ett i matte igår, så sjukt stressigt så det finns inte, men de gick förhoppningsvis bra, hehe. Nu måste jag avsluta men kanske skriver mer senare, ha det gött!
Publicerat den / Livet i SverigeUSA-tagg;

kanske är detta vad som väntar i sommar

Publicerat den / Livet i SverigeUSA-tagg;

har fått värdfamilj!!!!!

JAG ÄR I EXTAS. Förstår ni?!?!?!? Ansökte utan delstatsval och idag, en vecka efter att jag blev antagen hos ICES, ringer Explorius och säger att jag fått familj i självaste Cali!!!! Är i chock, tror inte att jag riktigt förstått det än.

Vet inte så mycket mer än att det är en dubbelplacering, alltså att jag ska bo tillsammans med en annan utbytesstudent (från Spanien), om jag väljer att skriva under att det är okej att bo med en annan. Tror dock att jag tänker göra det för det blir nog roligt att ha någon som vet vad man går igenom. Så ska alltså flytta till California i sommar!!!!!! D Ö R
 
Förutom jag så fick även en annan tjej familj i Cali, och Linnéa fick familj i Arizona!!!! Tre på en dag, helt sjukt. Linnéas familj verkar jättebra, hoppas min är det också men just nu vet jag faktiskt ingenting om vilka de är eller hur familjen ser ut... Vet bara att de bor i Clovis, hehe :D Men uppdaterar mer om detta när jag fått all info!
 
Här nedanför ser ni var jag kommer spendera mitt år, wihoo. Tre timmar till både LA och San Francisco, inte helt fel det hihiihihi.

Publicerat den / Livet i SverigeUSA-tagg;

detta kändes galet gött

Fyllde i en ansökan om studieuppehåll nu ikväll som jag tänker ge till min mentor imorgon på utvecklingssamtalet (har förresten inga lektioner på grund av det, hur najs?) och det kändes hur underbart som helst! Nu är det faktiskt på riktigt, inte bara en dröm: jag kommer flytta till USA i sommar, helt sjukt. Sen får vi väl se ifall jag har en plats på skolan eller inte när jag kommer hem, haha!
Publicerat den / FörberedelserLivet i SverigeUSA-tagg;

kvällens drog

Bästa är från 1:38 och framåt, daaaAaaamn vilken röst han har alltså. Så jävla underbar. Låten är från förra veckans avsnitt av Glee men den kom upp på Spotify för nån dag sen. Åh, Jake är så himla fin ♥
Publicerat den / Livet i SverigeMusik/Videor;

three in the air if you just don't care

Hejsan svejsan! Var uttråkad igår innan jag drog iväg på mötet så hade en liten fotosession med mig själv ute i snön som ni ser här ovan. Den gick väl sådär, blir så jäkla ful på bilder så det finns inte hahahahhahaha. Börjar undra hur fan jag ska lyckas med dem när jag väl är i USA, meeeeeeeen det kommer säkert gå bra. I alla fall, på mötet igår tog de inte upp så där jättemycket nytt, så var väl kanske inte direkt nödvändigt att gå, men det var två stycken där som hade kommit hem från USA somras, och det var intressant att se hur man kan bo på två olika sidor i samma land, och ändå ha helt olika upplevelser. Det gör det verkligen svårt att försöka föreställa sig hur det kommer att bli, just för att det skiljer sig så mycket beroende på var man bor. Men å andra sidan är det ju lite charmigt, för det betyder väl att sitt eget utbytesår inte liknar/kommer likna någon annans.
 
Har förresten löst kompletteringen som jag fick (hoppas jag). Lisa mejlade tillbaka idag och sa att hon skulle meddela ICES felet och att de förhoppningsvis inte behövde intyg av läkare, men att hon i så fall skulle återkomma. Jag hoppas verkligen att de godtar det, är så trött på allt strul som har uppstått sedan jag började med mina ansökningshandlingar... Idag glömde jag i alla fall mitt ID-kort till skolan för första gången så var tvungen att köpa ett engångskort för att äta lunch, kändes väl lite onödigt men någon gång ska väl vara den första.
 
För att prata om något helt annat så hade vi volleyboll idag på idrotten, dock utan lärare då hon var sjuk, men det var roligt ändå. Volleyboll är faktiskt en sport jag skulle kunna tänka mig att göra tryouts för i USA, om den finns där jag hamnar, det skulle verkligen vara jättekul. Nämnde dock ingen sport i mitt brev förutom ridningen, så det är väl bara att hoppas. Men är ändå ganska säker på att jag kommer att anmäla mig till åtminstone en sport, sen vilken det blir återstår väl att se. Är inte så skicklig på något egentligen, förutom innebandy och ridning, men jag tvivlar på att de ens vet vad innebandy är och ridning är nog också lite svårt att syssla med om nu inte familjen har några hästar. Men det får bli att fundera mer på när tiden är inne!
 
Blev lite längre text än väntat men äschhh. Tänkte i alla fall hoppa in i duschen nu, vi hörs!
Publicerat den / FotoLivet i SverigeTankar/ÅsikterUSA-tagg;

mejlet jag väntat på i över två månader

 

Såå... Fick detta mejl idag, så är nu äntligen antagen i USA så nu är det helt säkert att jag kommer åka i sommar. Underbar känsla! Fick dock en komplettering att göra, men mejlade tillbaka att det har blivit ett slarvfel från läkarens sida så förhoppningsvis löser det sig snabbt, annars får jag försöka fixa fram ett intyg av nåt slag.
 
Nu kan jag äntligen lämna in min ansökan om studieuppehåll till skolan, och senare även hålla på med alla förberedelser som ska fixas! Imorgon ska jag förresten på förberedelsemöte på Norra Real på kvällen, kan kanske ta upp min ansökan då och försöka lösa det hela, men vi får se. Nu är jag bara så himla lycklig och vill verkligen bara veta var jag kommer hamna, hihi.
Publicerat den / Livet i SverigeUSA-tagg;

whatever the weather we're gon' be better together

Perfect girls will be perfect ♥ Nä men serri, dessa tjejer alltså. Var dock allför länge sen jag lyssnade på dem på riktigt.
Publicerat den / Livet i SverigeMusik/Videor;

so when i speak, listen, 'cause you keep on pushing like i need permission to be heard

Har senderat en del av denna kväll med att fundera på vilket indval jag ska göra inför trean och kom fram till att följa mina "instinkter", haha. Valde Historia som första, Film- och TV-produktion som andra och Internationella relationer som tredje. Känns rätt bra. Tror dock inte att Historiakursen kommer att bli av, valde den förra året men fick sen reda på att det bara var en annan person som valt det, så lär nog kanske få filmen istället, men det gör ju inget med tanke på vilken linje lag läser såattehh.... Haha.
 
I alla fall, dagarna bara flyter på och det har redan blivit februari. Det är lite skräckinjagande hur tiden kan gå så fort, snart kommer det inte alls vara lång tid kvar tills vi åker. Just nu är det runt 192 dagar kvar. Blir också ARTON om 132 dagar. Herregud, det känns inte alls som att jag är arton snart. Hur sjukt är det egentligen att vi 95:or blir arton i år???!?!!??!?!? Det är ju helt twistat. Känns som om det var igår jag fyllde femton och skulle iväg på konfaläger i två veckor...
 
För att prata om något helt annat så fick jag A på mitt reportage i foto som vi gjorde innan jul :D:D:D:D:D:D Sen har jag också bytt mobil från min iPhone 4 till en Samsung Galaxy SIII och jag äääääälskar den! Har velat ha en sen i somras, men då min brorsas abonnemang gick ut tidigare än mitt och då han verkligen behövde en ny mobil, fick han den istället. Det kom dock fram i fredags att han gillade iPhone mer så jag erbjöd mig att göra ett byte så nu har jag den, wihuuu! Har ju min iPod då jag visste att jag inte ville fortsätta med iPhone (vilket blev tidigare än väntat) så jag är absolut inte sorgsen över detta. Är rättare sagt glad över att slippa den där skittelefonen som alltid krånglar och aldrig gör som man vill.
 
Whoops, inlägget blev en aning längre än planerat, men creds till er som tog er igenom! Nu tänkte jag ta och titta på senaste Grey's Anatomy och Glee innan det är dags att sova, godnatt!

Nya telefååååånen och i brist på andra bilder även mitt A på reportaget hihiihihihihihihi osv
Publicerat den / Livet i Sverige;

we will make it be courageous

Jag är lat och tydligen orkar jag bara blogga ca en gång per vecka, ehh.... Ja. I alla fall, inget mejl eller samtal än så länge men antar att de nu har börjat att leta familj åt mig vilket känns typ SÅ HÄR SPÄNNANDE. Förstår ni att om ett halvår kan jag vara på ett plan till NYC? Helt jävla sjukt. Men åååhhh så spännande!

Victoria har ont i halsen så hon är inte här idag vilket betyder att ja fick sitta och göra spanskaarbetet by myself, mmmm kul. Fast det var inga problem. Överatte bara lite från engelska till spanska. Nu väntar jag på att Moa och Mindy ska pallra sig över till matten.
 
Var onödigt trött imorse men vi har ingen skola på onsdag och inte heller måndag-onsdag nästa vecka så antar att det bara är att hålla ut!!!
 
Näe tar nog och bloggar igen när jag kommer hem, ska vara lite social nu istället ;)
Publicerat den / Livet i Sverige;

bright lights in the big city

Kan nu se min ansökan igen när jag loggar in, har däremot ingen aning om vad det betyder. Är jag accepterad? Måste jag komplettera? Only time will tell. Är bara att vänta på ett mejl eller samtal eller vad det nu kan vara. Är i alla fall glad att den inte är låst längre!

Publicerat den / Livet i SverigeUSA-tagg;

Follow on Bloglovin

Stockholm


McArthur, CA


Hannah 19
STOCKHOLM


Under läsåret 2013/14 var jag utbytesstudent i McArthur i norra Kalifornien i USA, och nu är jag hemma igen för att återgå till den svenska vardagen.

När jag kan, försöker jag att här på bloggen skriva om tiden efter USA. Om du känner för att hänga med är det bara att följa mig här!