frågor & svar #5

Natalie:
Hej, du kanske redan har skrivit detta någonstans men jag undrar hur du kan åka som utbytesstudent när du är 18, för de flesta tar väl inte emot 18-åringar? :)
Hej Natalie!
Jag kan åka som utbytesstudent (med Explorius) eftersom jag är född efter den 1a mars 1995! För höstens program var man tvungen att fylla år efter detta datum för att kunna åka.
 
För läsåret 2014/15 har Explorius skrivit följande på sin hemsida:
"Du som är född mellan 96.03.01 och 99.08.01, inte tagit gymnasieexamen och studerar heltid terminen innan du reser, har godkänt i alla ämnen och goda kunskaper i engelska, kan söka till Explorius High School-år i USA."
 
Så det beror alltså helt på när på året du är född! Fyller du år innan den 1a mars det året du blir 18 så är det oftast för sent, om du inte väljer t.ex. Select High Schools med Explorius, då brukar man kunna vara något äldre :)
 
Hoppas det gav svar på din fråga!
Publicerat den / Frågor & svarLivet i SverigeSista månaden - Sverige;Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Follow on Bloglovin

Stockholm


McArthur, CA


Hannah 19
STOCKHOLM


Under läsåret 2013/14 var jag utbytesstudent i McArthur i norra Kalifornien i USA, och nu är jag hemma igen för att återgå till den svenska vardagen.

När jag kan, försöker jag att här på bloggen skriva om tiden efter USA. Om du känner för att hänga med är det bara att följa mig här!