förkylningar och en hel massa nonsens

Ligger fortfarande hemma med förkylning, fast pallrade mig ändå till skolan imorse eftersom Mindy fyllde 18 och det vill man ju inte missa! Visade sig dock att vi typ inte hade foto så hade kunnat ta sovmorgon, men aja. Efter segaste filosofilektionen någonsin drog vi till Subway för födelsedagslunch, det var såååå gott! Har inte ätit det på ett tag, haha. Sen hade vi bara en lektion till innan vi slutade, så då drog jag till Täby C och letade födelsedagspresent till brorsan som fyller 15 på lördag, blev väl inget speciellt men det duger. Efter det strosade jag omkring lite innan jag beslutade mig för att köpa en smootie på Naked Juice Bar och sen åka hem.
 
Allt som allt var det en väldigt bra dag, och jag är glad över att vi är lediga imorgon för ska nog inte lämna huset nåt mer. Får se hur det blir på torsdag också, eventuellt går jag bara på nationella i engelska och sen åker hem igen. Lite synd är det dock att behöva vara hemma ikväll eftersom jag hade planerat att träffa Mindy. Men men, sjukdomar kommer ju alltid vid de sämsta tillfällena. Får se till att vara frisk till på lördag för då ska girlsen och jag ut och Mindy ska firas ♥
 
Blev ett aptrist inlägg med en massa text men så får det bliiiiiii. Nu vet jag inte vad mer jag ska skriva så jag signar ut, peace.
Publicerat den / Livet i Sverige;

» SE HIT ALLA ONE DIRECTION FANS! «

Säljer min One Direction: Forever Young-biografi som har legat i mit rum och skräpat i över 1,5 år nu, så om ni är intresserade kan ni ta en sväng över till Blocket [länk] där en annons just nu ligger uppe! Priset ligger på 150:-, vilket är ett ganska bra pris med tanke på vad den säljs för på Adlibris och Bokia osv.
 
SÅLD!
 
Har lite fler One Direction-prylar som kommer komma upp framöver, bl.a. deras Up All Night-album (ett signerat & ett annat med ett cover på Louis), plus deras första singel WMYB. Behöver samla ihop pengar inför USA och eftersom jag ändå inte är ett fan längre kändes det lämpligt att sälja dessa saker och låta någon annan få glädje av dem!
Publicerat den / Livet i Sverige;

The Exchange Student Challenge

Lista från Tyras blogg
 
Vilket land ska du till?
Jag ska till US of AAAAAAA.
 
Vilken organisation reser du med?
Explorius!
 
Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?
Helt ärligt spelade det ingen roll! Skulle varit glad var jag än hamnat.
 
Har du fått familj eller gjort stat / region-val?
Jag har fått placering, ja. Är en välkomstfamilj i Kalifornien, och jag gjorde inte delstatsval!
 
Kommer du åka på något förberedelseläger?
Näe, men i priset med Explorius ingår det tre dagars Soft Landing Camp i New York så där börjarjag mitt år :D
 
 
Vad ser du mest fram emot?
Skolan, familjen, samhället, värmen. Att göra året till det bästa i mitt liv och att föhoppningsvis få underbara amerikanska vänner!
 
Vad fruktar du mest?
Att inte passa in, få en tuff start, inte få några vänner... Typ allt det där vanliga.
 
Vill du prova någon ny sport?
Oja! Skulle älska att få komma med i volleyball-laget, då volleyboll är något jag skulle vilja prova på. Skolan har också vattenpolo, softball och basket så det vore ju coolt att testa också, haha.
 
Vad kommer du sakna mest?
Mina vänner, familjen, min katt!!!, klassen, lokaltrafiken, den svenska maten, svenska traditioner och lite till.
 
I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen?
Inte med ICES, de anordnar inga vad jag vet, men kanske med någon av resorna som Belo USA anordnar om jag har råd/får.
 
Namnge tre platser du vill besöka i ditt land:
New York, Los Angeles, Grand Canyon
 
Tror du att det kommer att bli ett bra år?
Det tror jag. Staden jag ska bo i verkar jättebra och förhoppningsvis får jag en parmanent placering hos en familj som är jättetrevlig! Har inte så höga förväntningar, kommer nog bara ta en dag i taget och försöka göra året till det bästa någonsin!
Publicerat den / Livet i SverigeUSA-tagg;

inte alltför länge kvar tills jag kan ändra till detta:

Längtar tills jag äntligen kan få byta current city!!!!!!! 107 dagar tills jag befinner mig i New York och 110 dagar kvar till jag landar i Fresno för resan mot Clovis. Om 110 dagar börjar alltså mitt amerikanska liv aahhh helt sjukt
Publicerat den / Livet i SverigeUSA-tagg;

kommer definitivt få värmeslag...

Har aldrig varit ett fan av extrem värme, så kommer antagligen smälta bort när jag väl kommer till Cali, herregud. Det är bara april/maj och de har redan 36 grader om dagarna, och det är i skuggan. Vill inte ens tänka på hur varmt det måste vara i solen, haha. Men trots den överdrivna värmen är jag i alla fall sååååå glad att jag slipper snö wiiiiii ♥
 
Har förresten, som jag nämnde i förra inlägget, gått och dragit på mig en förkylning. Inte världens bästa timing med tanke på att Mindy fyller 18 på tisdag och vi hade planerat att träffas... Har också nationella i engelska på torsdag som jag absolut inte får missa, men förhoppningsvis mår jag bättre tills dess. Uppdateringen kommer nog få lida lite då jag knappt har nån ork att använda datorn, hoppas ni har överseende, hehe. Ciao!
Publicerat den / Livet i SverigeUSA-tagg;

iron man three



Såg Iron Man 3 på bio igår, nog bland de bästa filmer jag sett, aaaahhhhh den VAR SÅ BRA!!!!!!!! Robert Downey Jr är så jävla snygg och filmen hade en bra blandning av spänning, action och humor, och precis allt annat som en film ska ha! Hela biosalongen satt till och med skrattade ibland för vissa repliker var helt underbara<33333333333

Tycker definitivt att ni ska se den, för den är bäst! Ett tips bara: sitt kvar tills eftertexterna har slutat rulla för en UNDERBAR överraskning!!! Hahahahah ååhhh det var så kul ♥

Nu ska jag och min förkylning (bläää) kolla ikapp lite serier innan det är dags att fixa tacos till middag, ciao!

Publicerat den / Livet i SverigeLovable things;

for the better EP - robin stjernberg

Han är sååååååååå himla bra, och EP:n är helt underbar! Favoriten är helt klart Rule The World, men älskar både Scars och For The Better också. You och On My Mind har jag ju redan hört, och Beautiful var väl... sådär, haha. Men det är en helt underbar skiva i alla fall ♥

Publicerat den / Livet i SverigeLovable thingsMusik/Videor;

lite glada nyheter så här på morgonkvisten

Tänkte bara tala om att jag äntligen fått kontakt med min area rep! Efter träffen igår pratade jag med Explorius och berättade att jag gått en månad utan svar, så de tyckte att jag skulle höra av mig till min area rep och se ifall hon visste om min familj fått mitt mejl, så jag mejlade henne igår och hon svarade inatt!

Tydligen så är min värdmamma väldigt upptagen med kyrka, jobb och familj så hon använder sällan datorn, så jag kan förstå varför de inte har hört av sig. Denise, som är min area rep, skrev dock också att de bara är min välkomstfamilj (som jag trott) och att hon vill försöka hitta en parmanent placering till mig innan jag kommer till Clovis, så jag slipper byta när jag väl är där. Förhoppningsvis får jag en placering lite närmare min skola, men vi får vänta och se, hehe. Är i alla fall glad att jag inte behöver gå runt och undra längre, nu är det bara att vänta!

Publicerat den / Livet i SverigeUSA-tagg;

ICES-träff med area representatives

Var ju som sagt på en träff på Exploriuskontoret igår eftermiddag. Jag mötte upp Louise nedanför och åkte vi upp, där vi träffade Lucy och Maddy. Både Lucy och Maddy var från Senatobia, Mississippi och de båda var area reps och hade varsin student boende hos sig.
 
Vi satt först och pratade om allt som kan vara viktigt att veta om utbytesåret, bl.a. hur man beter sig mot sin värdfamilj, de första veckorna, skolan och kompisar, fritiden osv. Hon berättade lite historier om tidigare utbytesstudenter som hon hostat, men hon pratade också om att det är viktigt att man släpper taget om sitt liv hemma för att helt komma in i sitt nya liv. De berättade att de har ändrat reglerna inom ICES när det gäller datoranvändande, just för att undvika att man sitter vid datorn framför Skype, Facebook eller mejl så fort man får chansen. De vill att man istället är social med värdfamiljen, man är ju trots allt en del av deras familj nu.
 
Vi ställde också lite frågor, bl.a. om vad man gör om man känner att det inte funkar med sin familj och om eventuella resor under året, som oftast anordas av Belo USA genom organisationen, i mitt fall ICES. Om det skulle vara så att man inte klickar med sin familj eller stöter på andra situationer (t.e.x kulturchockar, hemlängtan osv), ska man i första hand prata med värdfamiljen och försöka lösa problemet. Om det inte skulle gå ska man höra av sig till sin lokala kontaktperson, men man ska försöka lämna sin riktiga familj utanför.
 
Jag kände själv att det inte var så mycket jag inte redan visste, men det var skönt att få lite råd från "andra sidan", från en värdmamma som har mycket erfarenhet och har märkt hur studenterna brukar bete sig. Det kanske ger mig lite hjälp på traven när det väl är min tur att ta steget ut i världen och upptäcka en kultur i augusti. 112 dagar kvar!
Publicerat den / FörberedelserLivet i SverigeTips & annatUSA-tagg;

say what you need to say, say what you need to say

Hejsan svejsan. Ber om ursäkt för alla deppiga inlägg de senaste dagarna, det har helt enkelt varit en sån helg. Först alla deprimerande avsnitt av Psych och sen blev det en sväng till veterinären med älsklingen i fredags kväll då han knappt ville äta, dricka eller röra på sig. Vi fick åka därifrån klockan två på natten utan honom i ovisshet om han skulle överleva eller inte (som ni kanske kunde lista ut från ett tidigare inlägg). Som tur var upptäckte de inget ovanligt, förutom att han var extremt uttorkad, så min bebis får lyckligtvis stanna hos oss ett tag till ♥
 
Annars har helgen inte bidragit med så mycket. Har i stort sett bara myst med katten och kollat ikapp alla avsnitt av de serier jag missade under mitt två och en halv vecka långa Psych-maraton, hehe. 
 
Idag var jag bara i skolan i ca 1,5 timme eftersom vi endast hade spanska, så gick hemifrån halv sju och var hemma igen halv elva. Vid tvåtiden drog jag in till stan för ICES-träffen som hölls på Explorius kontor, slänger nog in ett separat inlägg om det senare! Använde i alla fall min jeansjacka för första gången idag trots det dåliga vädret. Snart är våren hääääär
Publicerat den / Livet i Sverige;

i'm in a fragile state right now

Slutet på förra veckans avsnitt av Psych var mycket mer chockerande och jobbigare att titta på än jag föreställt mig. Och den här veckans avsnitt var ännu värre. Oron satte sig i bröstet under alla 40 minuter, men det mest smärtsamma var nog ändå att få reda på vad som var sant och inte. Är nästan stum. Alltihop är liksom bara... fel.

 
Publicerat den / Livet i SverigeLovable things;

i send a little prayer for you

Om du lämnar mig nu kommer jag dö. Kanske inte bokstavligen, men inombords. Jag kommer bli tom. Kommer inte kunna fungera normalt. Inte utan dig. Du är mitt allt, hela min värld. Och en värld utan dig är ingen värld alls. Det är min värsta mardröm. Tio år utav dig, och jag vet inte vad jag skulle göra om du inte fanns mer. Så snälla, stanna hos mig. Jag ber dig.
Publicerat den / FotoLivet i SverigeLovable things;

your worst inhibitions tend to psych you out in the end

Sitter just nu i datorsalen och har slutat fotolektionen men orkar inte resa på mig heheheh. För att uppdatera er lite på vad som hänt sen jag uppdaterade på riktigt, så har jag alltså sett 6 säsonger av Psych på 15 dagar, började på den 7:e i förrgår och har bara tre avsnitt kvar innan jag har hunnit ikapp. Kommer känna mig så tom när jag kollat klart, haha...
 
På måndag ska jag i alla fall på en träff hos Explorius för oss som har ICES som amerikansk organisation och träffa ett par area reps som finns där för att svara på eventuella frågor. Då tänkte jag bl.a. fråga både dem och Explorius om de vet vad jag ska göra eftersom jag inte får svar från familjen. Det ska i alla fall bli kul att träffa dem, fråga frågor och öva på engelskan lite, hihi. Har dessutom bara en lektion på måndag så det är rätt chill.
 
Annars tror jag inte att det finns så mycket att uppdatera om. Livet rullar på som vanligt, det är mindre än två månader kvar till skolan slutar (och exakt fyra till jag börjar high school!) och har klarat av ett av nio nationella prov. Bara åtta kvar.... Hur som helst, finns väl inget mer att säga än att jag älskar Shawn Spencer to death och att vi borde gifta oss. Japp.
 
ALLTSÅ JAMES RODAY ÄR SÅ SNYGG ORKAR INTE ENS????!?!?! *gråter* skulle göra vad som helst för att vara maggie haha
Publicerat den / Livet i SverigeLovable things;

detta har varit mitt liv de senaste två veckorna:

Så bra att jag vill gråta. Världens bästa serie och jag ångrar att jag slutade titta på den för några år sen, men sånt är väl livet som tonåring antar jag, haha. Nu är jag i alla fall på spåret igen och har sett fem och en halv säsonger på 14 dagar, bara 1,5 kvar innan jag är ifatt!
 
Shawn Spencer är för övrigt the man of my dreams och det plågar mig att han inte finns på riktigt. brb ska gå och gråta i ett hörn... haha. Älskar Shawn och Juliet tillsammans, de är helt underbara ♥ Älskar också Shawn och Gus och deras bravader, hahah så himla sköna! Vet inte hur jag ska förklara det, men Psych har liksom allt: humor, charm, spänning - you name it. Den är helt enkelt den bästa serien som finns.
 


Publicerat den / Livet i SverigeLovable things;

från brunett till brunett

Fast denna gången till svartbrunt. Har saknat att vara riktigt, riktigt mörkhårig hihi. (Hatar faktiskt att ha ljusbrunt hår, bläää).
Publicerat den / Livet i Sverige;

hey isn't it crazy? yeah isn't it crazy?

Får rysningar. Robin är så sjukt jävla grym och låten är så underbart fin. Det är definitivt rätt bidrag att tävla med, no doubt. Synd bara att han inte framför den här versionen istället...
Publicerat den / Livet i SverigeLovable thingsMusik/Videor;

ett år sen den bästa dagen i mitt liv

McFly live at the Hammersmith Apollo 7/4 2012 with Alice. Best fucking day of my life. Period. Will never forget
Publicerat den / Livet i SverigeLovable thingsMcFly;

let's just pretend we're somebody else and i was the one you want for yourself

Ett par bilder från idag när solen sken in genom köksfönstret.
Hejhejhejhejhej alla där ute.
 
Har idag varit i stallet och sedan åkt en sväng till Danderyds Sjukhus och hälsat på kusinen min som ligger inne. Igår var jag i stan med Malena och Sophie, har inte setts sen i julas så det var trevligt. Tog en sväng runt centrala Stockholm och sen satt vi i Kungshallen och åt och pratade i en och en halv timme, haha. Var i alla fall skönt att träffas igen, var ju ett tag sen vi gick ut nian men har knappt setts alls, heh.
 
I alla fall, har inte så mycket att säga, har fortfarande inte fått respons på mejlet som jag skickade till värdfamiljen för över en vecka sen, känns ju väldigt seriöst det här..... Men ärligt, över en vecka? Vad är det som händeeeeeeeer? Spring break har redan varit i Clovis så tvivlar på att de är bortresta, så kan liksom inte låta bli att undra... Nåväl, händer det ingenting innan månaden är slut får jag ta och mejla Explorius och be dem kolla upp vad som försigår. Så trött på allt strul som jag haft ända sen jag skickade in min ansökan lafjwleaksdnlkwnsd.
 
Nog om det, det är säkert bara jag som är otålig. Nu tänkte jag hälla upp en skål med ostbågar, lägga pluggandet åt sidan och sätta på en film eller nåt. Ha en trevlig lördagkväll!
Publicerat den / FotoLivet i Sverige;

1 år. 365 dagar. 525 948 minuter. 31 556 926 sekunder.

Ett år sen jag åkte till älskade London idag. Jag saknar det så mycket att det gör ont. Skulle inget hellre än att åka tillbaka dit precis just nu, men man får ju inte alltid som man vill. Trots detta är jag inte bitter, jag har ju trots allt USA att se fram emot istället - 129 dagar kvar tills planet lyfter från Arlanda! London kan jag ju faktiskt åka till när jag kommer hem igen.
Publicerat den / FotoLivet i SverigeLovable things;

mcfly - my tvr


Gråter JAG ÄLSKAR DEM SÅ MYCKET DE ÄR BÄST ååååhhhh finns inga ord. om ni bara visste hur mycket dessa killar betyder för mig OCH EN GREJ TILL: ALBUM SEX KOMMER I SOMMAR öjfsäåokfjalöksdlkcx. Den här låten är alldeles underbar, hoppas verligen att den är med på nya albumet.
 
(förlåt om jag verkar alldeles störd men what can i say, this is what these guys do to me)
Publicerat den / Livet i SverigeMcFlyMusik/Videor;

lite saker att se fram emot


Iron Man 3 om 21 dagar!!!! | Sommarloooooov om 71 dagar

Blir arton om 74 dagaaaaaaaar | MONSTERS UNIVERSITY (Monsters Inc. 2) KOMMER PÅ BIO OM 79 DAGAR!!!!!!


Flyger till New York om 132 dagar | Börjar high school om 138 dagar!!!

Catching Fire kommer om 233 dagar (MÅSTE SE DEN I USA) | Hitta Nemo 2 aka FINDING DORY KOMMER OM 2,5 ÅR!!!!!!!!
Riktigt najsiga saker att se fram emot måste jag säga. Har längtat efter en ny Iron Man film så länge, snart är det äntligen dags! Det är så underbart också att det kommer sequels på både Monsters Inc och Hitta Nemo, är sååååå glad! Finding Dory bekräftade Ellen Degeneres idag på sin show, aaaahh!! Sen allting om USA är inte ens nån idé att ta upp för vi vet alla hur exciting det kommer bli, haha.

Nu ska jag kolla på Bones, ciao!
Publicerat den / Livet i SverigeLovable thingsUSA-tagg;

psych


 







Har nyligen börjat kolla på Psych igen, en serie som jag totalälskade för några år sen men som jag sen glömde bort. Den är så himla bra och jag älskar Shawn, han är ju bara bäst haha. Tänkte i alla fall att jag skulle försöka kolla ikapp, men den är inne på sin sjunde säsong nu så det kommer nog ta ett tag. Nä hörrni, nu ska jag tillbaka ut i solen, hörs!
Publicerat den / Livet i SverigeLovable things;

baby put your pom poms down for me

Mina älsklingar är äntligen tillbaka med en ny singel efter FYRA ÅR och de är lika bra som alltid! Låten kanske är sådär men det är mest på grund av de där tjejerna som sjunger, annars är den ju huuuuuur bra som helst. Looooooove it! ♥
Publicerat den / Livet i SverigeMusik/Videor;

Follow on Bloglovin

Stockholm


McArthur, CA


Hannah 19
STOCKHOLM


Under läsåret 2013/14 var jag utbytesstudent i McArthur i norra Kalifornien i USA, och nu är jag hemma igen för att återgå till den svenska vardagen.

När jag kan, försöker jag att här på bloggen skriva om tiden efter USA. Om du känner för att hänga med är det bara att följa mig här!